Nature

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Χαμένο πήγε το 1ο δεκαήμερο των φετινών θερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Πύλης Κώστα Βοϊτσίδη.
«Παραδοσιακά, η χρονική αυτή περίοδος και οι τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων ήταν τα δυνατά διαστήματα των εκπτώσεων και όλοι αναμέναμε να γινόταν το ίδιο και φέτος, όμως, οι προσδοκίες μας δεν επαληθεύτηκαν» σημειώνει ο κ. Βοϊτσίδης και επισημαίνει «δυστυχώς δεν υπήρξε κατανάλωση. Η αγορά δεν κινήθηκε καθόλου και το χειρότερο είναι πως δεν εκδηλώθηκε και ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, δηλαδή δεν βγήκε κόσμος στα καταστήματα να κάνει έρευνα, να ζητήσει να μάθει τιμές, να δει τι προϊόντα υπάρχουν».
«Φαίνεται πως η κρίση χτύπησε για τα καλά και την επαρχία πλέον. Μέχρι τώρα αντέχαμε κάπως, αλλά πλέον μπορούμε να μιλάμε για κορύφωση της κρίσης και στην επαρχία το 2018» τονίζει ο κ. Βοϊτσίδης και υπογραμμίζει «ο κόσμος είναι πολύ μαζεμένος και εξαιρετικά προσεκτικός στα έξοδά του. Μετράει και το κάθε ευρώ, κάτι που ασφαλώς κατανοούμε απόλυτα».
«Μέχρι τώρα στις φετινές θερινές εκπτώσεις δεν έχει εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον και από τους επισκέπτες στην περιοχή μας, συμπολίτες μας που διαμένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα και έρχονται εδώ για παραθερισμό. Πάντα συνέβαλλαν σημαντικά στην κατανάλωση, ωστόσο το 2018 δεν κινούνται καταναλωτικά, κάτι που προφανώς επηρεάζει δυσμενώς το εμπόριο» δηλώνει ο κ. Βοϊτσίδης, προσθέτοντας «ευελπιστούμε και ευχόμαστε να έχουμε καλύτερη συνέχεια και άνοδο του αγοραστικού ενδιαφέροντος».
Όσον αφορά τα αίτια, ο κ. Βοϊτσίδης σημειώνει πως είναι τα γνωστά, καθώς τίποτα δεν έχει αλλάξει: Έχουν μεταφερθεί υποχρεώσεις του 2017 στο 2018, για τις οποίες τώρα γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν οι καταναλωτές τίποτα άλλο, πέρα από τα βασικά(διατροφή, παιδιά) και οι υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες, αν όχι αβάσταχτες (ΕΝΦΙΑ, εφορία, τράπεζες), ενώ τα εισοδήματα έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More