Nature

Σε ρυθμούς πανελλαδικών

Με τις πανελλήνιες εξετάσεις να διεξάγονται σε έναν μήνα περίπου ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς οι απαραίτητες προετοιμασίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ώστε να μην καταγραφούν προβλήματα και όλα να κυλήσουν

Χθες, στάλθηκε και η εγκύκλιος για τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, ενώ προχθές ορίστηκαν και τα Εξεταστικά Κέντρα (σ.σ. δύο στα Τρίκαλα). Ωστόσο, οι υποψήφιοι με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα εξεταστούν στα Βαθμολογικά Κέντρα ή στα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα που θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας, και Θρησκευμάτων.
Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να συγκροτηθεί η Επιτροπή από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ, ενώ έργο της επιτροπής είναι η οργάνωση του Εξεταστικού Κέντρου, η εποπτεία για την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εξετάσεων στο Εξεταστικό Κέντρο ευθύνης της, η κατανομή των επιτηρητών στις αίθουσες εξετάσεων, μεριμνώντας ώστε κάθε μέρα των εξετάσεων οι επιτηρητές να είναι διαφορετικοί σε κάθε αίθουσα, η αναπαραγωγή των θεμάτων, ο έλεγχος της πιστής και ακριβούς αναπαραγωγής των θεμάτων, η διανομή τους στους εξεταζόμενους, η ενημέρωση της ΚΕΕ για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει στο Εξεταστικό Κέντρο, η εποπτεία και ο έλεγχος των επιτηρητών για τη σωστή εκτέλεση των καθηκόντων τους, η συγκέντρωση και η αποστολή στα Βαθμολογικά Κέντρα των γραπτών δοκιμίων και γενικά η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Για να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα που θα διαταράξουν την ομαλή ολοκλήρωση των εξετάσεων θα αποσταλούν ονομαστικές (κατά αλφαβητική σειρά) καταστάσεις, κατά Εξεταστικό Κέντρο και κατά εξεταζόμενο μάθημα ξεχωριστά και ανάλογος αριθμός αυτοκόλλητων. Αυτό σημαίνει ότι η κατανομή των εξεταζόμενων στις αίθουσες θα γίνει κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά ανά μάθημα ανεξαρτήτου ειδικότητας για τα δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας σύμφωνα με τις ονομαστικές καταστάσεις . Για τα μαθήματα ειδικότητας θα διανεμηθούν αλφαβητικές καταστάσεις στις οποίες θα αναγράφεται ο τίτλος του εξεταζόμενου μαθήματος.
Οι υποψήφιοι των εσπερινών ΕΠΑΛ εξετάζονται σε κοινά Εξεταστικά Κέντρα με τους υποψήφιους των ημερησίων ΕΠΑΛ, ενώ στα Βαθμολογικά Κέντρα ΕΠΑΛ θα βαθμολογηθούν τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.
Σε τοπικό επίπεδο, φέτος θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 1 .370 υποψήφιοι. 1.079 είναι οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια που κατέθεσαν δήλωση – αίτηση, εκ των οποίων οι 230 απόφοιτοι, ενώ 291 είναι οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια εξ’ αυτών οι 53 είναι απόφοιτοι.
Ενώ, οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των Ημερησίων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, με τα Νέα Ελληνικά και τη Ελληνική γλώσσα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν 21 Ιουνίου. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικά Λύκεια, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, στις 7 Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) και στο διάστημα 12-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More