Nature

Σταθερά χαμηλά

Δύο “πρόσωπα” παρουσίασε η φετινή θερινή εκπτωτική περίοδος στον Δήμο Πύλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Κώστα Βοϊτσίδη.
Το ένα ήταν αυτό του Ιουλίου, μήνας κατά τον οποίο η κίνηση στην αγορά δεν θύμιζε σε τίποτα εκπτώσεις, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Το άλλο πρόσωπο, ήταν αυτό του Αυγούστου, κατά τον οποίο καταγράφηκε μία αναθέρμανση της ζήτησης, που όμως, ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών, αλλά κάπως εξισορρόπησε τα πράγματα για ολόκληρη την εκπτωτική περίοδο.
«Χάθηκε πολύς και πολύτιμος χρόνος τον Ιούλιο. Περιμέναμε τον Ιούλιο, ιδίως το 1ο 10ήμερο, που παραδοσιακά είναι “δυνατό”, όμως τίποτα δεν κινήθηκε» σημειώνει ο κ. Βοϊτσίδης, ο οποίος επισημαίνει «ήρθε ο Αύγουστος στην συνέχεια και κάπως κινηθήκαμε. Σ’ αυτό συνέβαλλαν και οι επισκέπτες, ετεροδημότες κυρίως και δευτερευόντως από άλλες περιοχές της χώρας μας. Απλά όμως ο Αύγουστος “χρύσωσε το χάπι” και τίποτα παραπάνω».
Όσον αφορά τους λόγους της κατάστασης αυτής, ο κ. Βοϊτσίδης τονίζει «είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι: Έχουν μεταφερθεί υποχρεώσεις του 2017 στο 2018, για τις οποίες τώρα γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν οι καταναλωτές τίποτα άλλο, πέρα από τα βασικά(διατροφή, παιδιά) και οι υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες, αν όχι αβάσταχτες (ΕΝΦΙΑ, εφορία, τράπεζες), ενώ τα εισοδήματα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Και επιπρόσθετα, η κορύφωση της κρίσης στην επαρχία ήρθε το 2017 και συνεχίζει το 2018. Αυτό μας συμβαίνει όλους μας».
«Ευελπιστούμε πως στην πενθήμερη παράταση των εκπτώσεων που έχει δοθεί, θα συνεχιστεί το κλίμα του Αυγούστου, αν και πλέον, εντός της κρίσης, έχουμε χαμηλές προσδοκίες» δηλώνει ο κ. Βοϊτσίδης και υπογραμμίζει «ασφαλώς την μερίδα του λέοντος τις επόμενες ημέρες θα την λάβουν τα καταστήματα με σχολικά είδη, όμως, όλη η αγορά περιμένει και αναμένουμε πρωτίστως, την επιδότηση ψυχολογίας των καταναλωτών, δηλαδή την μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων. Η αγορά είναι ψυχολογία, δεν περιμένουμε θαύματα, όμως, κάποια βασικά μπορούν να βοηθήσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More