Nature

Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο κατασκευής της αίθουσας συνάθροισης κοινού, που θα αποκτήσει η Τοπική Κοινότητα (ΤΚ) Πηγής του Δήμου Πύλης, μετά την έγκριση του σχετικού πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμών.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και προβλέπεται να κατασκευαστεί πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων, όπου πριν υπήρχε ένα παλιό αχρησιμοποίητο πλινθόκτισμο, γνωστό ως “Κελί του παπά”.
Η αίθουσα θα ανεγερθεί σε δημοτική έκταση εμβαδού 855,50 τ.μ., το ίδιο θα είναι 153,29 τ.μ. σε σχήμα “Π” και η κύρια είσοδος θα είναι δυτικά. Το ύψος του κτιρίου θα είναι 5.50μ. για τα δυο τμήματα με τις μονόριχτες στέγες και 6.56μ. για το κεντρικό τμήμα. Το εσωτερικό του θα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο για το κοινό με την κουζίνα και τους χώρους υγιεινής να αναπτύσσονται βόρεια σε ξεχωριστούς χώρους.
Στη δυτική όψη θα κατασκευαστούν δοκοί από σκυρόδεμα με ενδιάμεσους ξύλινους διακοσμητικούς δοκούς. Το συνολικό ύψος αυτής της κατασκευής θα είναι 3.90μ και θα παραμείνει ακάλυπτη. Τμήματα του κτιρίου καθώς και οι κολώνες από σκυρόδεμα θα επενδυθούν με πέτρα.
Τα υπόλοιπα τμήματα θα σοβατιστούν με σοβά χρώματος κεραμιδί. Τα κουφώματα του κτιρίου θα είναι αλουμινίου σε χρώμα απομίμησης ξύλου. Ο ημιυπαίθριος χώρος που προσμετρά σε δόμηση, κάλυψη και όγκο θα καλυφθεί με ‘πλεξιγκλας’. Στη νότια όψη του κτιρίου θα κατασκευαστεί ράμπα για ΑΜΕΑ με κλίση 5%. Το μήκος της ράμπας θα είναι 2,00μ. ενώ το πλάτος αυτής 1,70μ.
Με την περαίωση του έργου θα αποκτήσει επιτέλους μία αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων το χωριό, κάτι που ζητούσαν εδώ και χρόνια οι κάτοικοί του και το Τοπικό Συμβούλιο έχει προβεί σε πώληση χωραφιών ιδιοκτησίας της κοινότητας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αυτής. Επίσης, και ο Δήμος Πύλης θα διαθέσει κονδύλια για το έργο αυτό από ίδιους πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More