Nature

Στο επίκεντρο το «Σχέδιο Ασκληπιός»

Η ένταξη του Δήμου Τρικκαίων στις πιλοτικές περιοχές της χώρα για προγράμματα καλλιέργειας φαρμακευτικών φυτών και ο νέος κόμβος καινοτομίας που ιδρύεται με ε προτεραιότητα και στον πρωτογενή τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Υπουργού (προχθές το μεσημέρι), όπου αυτό που τονίσθηκε η ανάγκη, να ενισχυθεί η ταυτοποίηση και διαφύλαξη των αυθεντικών φυτών του Κόζιακα (π.χ. ρίγανης), ώστε, με την επιστημονική βοήθεια από το υπουργείο, να αναδειχθεί η χρησιμότητά τους για θεραπευτικούς σκοπούς.

Επίσης, σημείωσαν την ανάγκη αναβίωσης της καλλιέργειας και χρήσης των φαρμακευτικών φυτών, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών (smart farming), η συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με εκπαιδευτές και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε νέους αγρότες που ήδη εκπαιδεύονται, η ενίσχυση της ποιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More