Nature

Στο 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου;

Ίσως στο 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα αποδοθεί η προκαταβολή του ΟΣΔΕ 2018, στους δικαιούχους παραγωγούς.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιεί ελέγχους στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, προκειμένου να διακριβώσει την πιστότητα των δηλώσεων ΟΣΔΕ που έχον υποβάλλει οι παραγωγοί. Οι έλεγχοι, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να ολοκληρωθούν εγκαίρως.
Το ΟΣΔΕ
Η δήλωση ΟΣΔΕ του 2013 έπαιξε ρόλο για την κατοχύρωση δικαιώματος συμμετοχής στην πρώτη κατανομή των νέων δικαιωμάτων του 2015 και η αξία δικαιωμάτων το 2014 ήταν η βάση αναφοράς για τον υπολογισμό της Αρχικής Μοναδιαίας Αξίας των νέων δικαιωμάτων του κάθε παραγωγού, ενώ το 2015 δόθηκαν τόσα νέα δικαιώματα, όσα εκτάρια (στρέμματα) δηλώσει κάθε αγρότης.
Με τον νέο Κοινοτικό Κανονισμό οι περισσότερες ενισχύσεις του παρελθόντος ενοποιήθηκαν σε μία, την Ενιαία Ενίσχυση. Παράλληλα, εφαρμόζονται τα καθεστώτα ενίσχυσης που εξαιρέθηκαν εν όλω ή εν μέρει από το καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης (μη αποσυνδεδεμένα καθεστώτα), καθώς και το μέτρο της χορήγησης πρόσθετης ενίσχυσης για συγκεκριμένους τύπους γεωργίας, οι οποίοι είναι σημαντικοί για την προστασία ή τη βελτίωση του περιβάλλοντος ή για την βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.
Για την διαχείριση και τον έλεγχο των παραπάνω καθεστώτων και μέτρων στήριξης, έχει θεσπισθεί ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), το οποίο ενσωματώνει επίσης την διαχείριση και έλεγχο των Κανόνων Πολλαπλής Συμμόρφωσης, της διαφοροποίησης και της Δημοσιονομικής πειθα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More