Nature

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη

Θετικά διακείμενος είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στην συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ) στην Πύλη.
Τον Υπουργό επισκέφθηκε προχθές το απόγευμα στην Αθήνα κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τον δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και τον διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης Παναγιώτη Τσιαχρήστο, για το ζήτημα της ΕΤΕ, που σχεδιάζει να κλείσει το υποκατάστημά της στην κωμόπολη.
Όπως έχει τονιστεί από την αρχή, το ζήτημα είναι πολιτικό, γι’ αυτό και από τους Τρικαλινούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κλείστηκε η εν λόγω συνάντηση, κατά την οποία τέθηκαν στο Κυβερνητικό στέλεχος τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής του υποκαταστήματος στην Πύλη από τους Τρικαλινούς πολιτικούς.
Από την πλευρά του ο κ. Φλαμπουράρης έδειξε κατανόηση στις θέσεις των Τρικαλινών πολιτικών, που εκφράζουν την τοπική κοινωνία, και δήλωσε ότι κάθε συστημική τράπεζα οφείλει να διαθέτει υποκατάστημα στις έδρες των Δήμων, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος.
Επίσης, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να συνεχίσει να λειτουργεί το υποκατάστημα της Εθνικής στην Πύλη, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως τελικά θα επιτευχθεί αυτό.
Θα ζητηθεί πίστωση χρόνου από την ΕΤΕ για το υποκατάστημά της στην Πύλη, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να αποδείξουν και εμπράκτως την θέλησή τους να παραμείνει αυτό στον τόπο τους τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης
Τα επιχειρήματα
Τα κυριότερα επιχειρήματα υπέρ της συνέχισης λειτουργία του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στην Πύλη είναι τα εξής:
– Ο Δήμος, αλλά και οι δημότες ανέκαθεν στήριζαν το συγκεκριμένο υποκατάστημα. Ειδικά ο αυτοδιοικητικός φορέας και νομικά του πρόσωπα χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τράπεζα για την μισθοδοσία, τις καταθέσεις και πολλές άλλες τραπεζικές εργασίες.
– Πρέπει να υπάρχει ένα υποκατάστημα συστημικής τράπεζας σε κάθε έδρα δήμου, για να εξυπηρετεί πολίτες που δεν έχουν εξοικείωση με τα σύγχρονα μέσα συναλλαγών και έχουν ανάγκη να επισκέπτονται την τράπεζα.
– Τα μεγέθη συναλλαγών είναι μικρότερα τώρα, όμως αυτό οφείλεται στην κρίση και είναι πανελλαδικό φαινόμενο και όχι τοπικό στην Πύλη.
– Ο Δήμος Πύλης είναι τουριστική περιοχή με μεγάλη έλευση επισκεπτών, από τους οποίους μία τράπεζα μόνο οφέλη μπορεί να έχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More