Nature

Συντεταγμένα για την τοπική αυτοδιοίκηση

Δεν υπάρχει ακόμη ονοματολογία, αλλά συζητήσεις με φορείς πολιτικών συγγενών στην ιδεολογία και τα οράματα του κόμματος, για την συγκρότηση συνδυασμού ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τονίζει ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Νταούλας.
Στην παρούσα φάση, ο τοπικός κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για την ΔΕΘ(Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), όπου στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σ’ αυτήν το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, θα δώσει πολυπληθές και δυναμικό παρών και στην συνέχεια, και με γνώμονα την πολιτική που θα αναγγελθεί στην Θεσσαλονίκη, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και θα υπάρξουν δράσεις αναφέρει ο κ. Νταούλας.
Όσον αφορά το πολυσυζητημένο θέμα, τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Νταούλας επαναλαμβάνει πως η ΝΕ συγκροτημένα θα δώσει την μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν θα υπάρξει αυτόνομο ψηφοδέλτιο διεκδίκησης δημοτικής αρχής, αλλά ούτε προβεβλημένο ή πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος που θα τεθεί επικεφαλής συνδυασμού συνεργασίας.
Συζητήσεις υπάρχουν για τις εκλογές στους Δήμους, ασφαλώς με χώρους συγγενικούς ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όμως βρίσκονται ακόμη στα προκαταρτικά στάδια και χρειάζονται χρόνο και κυρίως διάλογο για να εξελιχθούν σε γεγονότα και στην συνέχεια σε επίσημες ανακοινώσεις, κάτι που εκτιμάται πως θα επιτευχθεί στο χρονικό διάστημα μετά την ΔΕΘ υπογραμμίζει ο κ. Νταούλας, προσθέτοντας ότι στο ζήτημα της επιλογής συνεργασιών και κατάρτισης συνδυασμών, το κόμμα είναι ξεκάθαρο, βάσει καταστατικού και απαιτεί εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών, που προβλέπουν διαλεκτική, αλλά και συμμόρφωση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν βάσει δημοκρατικών διαδικασιών, οπότε, ένα ακόμη ζητούμενο, αυτή τη φορά εσωκομματικό, είναι η πορεία, δηλαδή η κοινή ή η «μοναχική».
Το θέμα είναι πως όλα έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία, είτε πρόκειται για αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε για κοινοβουλευτικές και η ΝΕ παρακολουθώντας τις εξελίξεις, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, πραγματοποιώντας παράλληλα τις επαφές που θεωρεί πως πρέπει να γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More