Nature

ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδιοικητικές

Το ζητούμενο είναι η από κοινού πορεία ή η αυτόνομη στην ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις επιλογές μελών και στελεχών σχετικά μ’ αυτές.
Στο καταστατικό του κόμματος προβλέπεται πως δεν μπορεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να κατέλθει υποψήφιος με συνδυασμό, εκτός αυτού που στηρίζει το κόμμα, οπότε σε ενδεχόμενες πρωτοβουλίες κάποιων για τις εκλογές στον Δήμο Τρικκαίων κυρίως και πρωτίστως, αυτονόητα και αυτόματα τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, η οποία εξάλλου ισχύει σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα.
Οι προσωπικές επιλογές είναι θεμιτές, όπως και οι καλώς εννοούμενες φιλοδοξίες, όμως από τον δημοκρατικό διάλογο προκύπτουν γεγονότα, αποφάσεις, τις οποίες σέβονται όλοι, διαφορετικά δεν σέβονται την δημοκρατία, διαμηνύεται από το κόμμα.
Όσον αφορά τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την συγκρότηση συνδυασμού για τον Δήμο Τρικκαίων, αυτήν γίνεται, όπως εξάλλου είναι γνωστό, με την παράταξη της οποίας ηγείται ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας και με το Κίνημα Αλλαγής.
Ωστόσο, η συζήτηση μπορεί να περιλάβει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, από τις παρυφές της έως την αριστερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More