Nature

Σχεδιασμός ανάπτυξης για την τοπική οικονομία

Την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας προωθεί το Επιμελητήριο Τρικάλων, συμμετέχοντας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για την φετινή περίοδο έχει ήδη λάβει μέρος στην ΔΕΘ(Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης), ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσει το παρών και σε άλλες, πολλές εκ των οποίων ιδιαίτερης βαρύτητας.
Ο προγραμματισμός που έχει γίνει μέχρι τώρα περιλαμβάνει ενοικίαση περιπτέρων σε εκθέσεις μέχρι και τον Νοέμβριο μήνα, με στόχο την προώθηση των προϊόντων του Νομού μας και ασφαλώς των επιχειρήσεών του.
Γενικά το Επιμελητήριο συμμετέχει σε εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ώστε να προωθούνται με τον καλύτερο τρόπο οι Τρικαλινές επιχειρήσεις και τα Τρικαλινά προϊόντα. Την εξωστρέφεια της Τρικαλινής επιχειρηματικότητας προωθεί το Επιμελητήριο Τρικάλων, παράλληλα με την επιμόρφωση των επιχειρηματιών.
Η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας πρέπει να γίνει όχι με αποσπασματικές ενέργειες αλλά με ουσιαστικά μέτρα, τα οποία θα δώσουν το απαραίτητο οξυγόνο στην επιχειρηματικότητα για να σταθεροποιηθεί και να αναπτύξει την πραγματική οικονομία, έχει επισημανθεί από την Διοίκησης και στελέχη του Επιμελητηρίου, ενώ έχει επισημανθεί πως τα Επιμελητήρια έχουν να διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο ως σύμβουλοι της Πολιτείας και ως δομές ανάπτυξης. Η εξωστρέφεια είναι διέξοδος από την κρίση, αν ασφαλώς συνδυαστεί με την γνώση. Οι δυνατότητες του Νομού μας στον πρωτογενή τομέα και στην μεταποίηση είναι μεγάλες. Για να δημιουργήσουμε πλούτο και θέσεις εργασίας στον τόπο μας, οφείλουμε να τις εκμεταλλευτούμε, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα και μεταξύ αυτών είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More