Nature

Τα… όνειρα των πρωταθλητών

Επειδή όλα τα… παλαβά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα ζούμε το νέο ανέκδοτο έρχεται από τις ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στους 8 ομίλους. Τι ζητάνε; Ούτε λίγο ούτε πολύ να ανέβουν… δυο κατηγορίες μέσα σε μια χρονιά! Βέβαια ως εδώ όλα καλά διότι θα μπορούσαν να ζητήσουν να παίξουν και στο… Τσάμπιονς Λιγκ! Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει τέτοια πρεμούρα που δεν γνωρίζουν από που να το ζητήσουν αυτό, αφού αντί να πάνε προς την ΕΠΟ τα λένε στον… υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη! Βέβαια το κόλπο γνωστό, σου λένε εκλογές είναι ας πούμε και εμείς και το κάτι παραπάνω και ότι βγει!

Βέβαια για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Σε καμία σοβαρή χώρα δεν θα τολμούσε σωματείο να ζητήσει να ανέβει δυο κατηγορίες, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και ο καθένας λέει ότι του γουστάρει. Από εκεί και πέρα η ΕΠΟ την Τετάρτη έχει να επιλέξει δυο δρόμους. Ο ένας είναι ο εύκολος. Να πει ότι δεν πειράζω κάτι, ότι λέει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και τέλος. Ο άλλος -μιας και η αναδιάρθρωση γίνεται από τα πάνω προς τα κάτω – και ο λόγος βέβαια είναι η αναξιοπιστία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας να βρουν οικονομικούς πόρους, έτσι ζήτησαν την βοήθεια του υφυπουργού Αθλητισμού. Έτσι λοιπόν, για να περάσουμε στο δεύτερο σενάριο, είναι να μείνουν στην κατηγορία Ηρακλής και ΑΟ Τρίκαλα, που τερμάτισαν στην 11η και 12η θέση και βέβαια στις ομάδες της Γ’ Εθνικής να δοθεί μετά την εξέλιξη αυτή ένα επιπλέον δώρο. Δηλαδή να γίνει το νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ με 16 ομάδες, ώστε να ανέβουν και Νίκη Βόλου, Καλαμάτα, Αιολικός και Χρυσούπολη, που δεν τα κατάφεραν στους αγώνες μπαράζ των δευτεραθλητών της  Γ’ Εθνικής. Τα υπόλοιπα που λέγονται για άνοδο μέσα από την διαδικασία μπαράζ -που δεν προβλέπεται από πουθενά – ομάδων της Γ’ Εθνικής δυο κατηγορίες είναι γραφικά και μόνο που λέγονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More