Nature

Το πρώτο διπλό ήρθε

Επιτέλους, για πρώτη φορά φέτος ο ΑΟ Τρίκαλα έπαιξε για ένα ημίχρονο όπως αρμόζει στην βαριά φανέλα του και πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη! Με την έναρξη του δευτέρου γύρου της Φούτμπολ Λιγκ και την 15η αγωνιστική ο ΑΟΤ επιβλήθηκε στην Δράμα με 1-2 της Δόξας!
Μια μεγάλη νίκη, αν αναλογιστούμε ότι η τρικαλινή ομάδα για περισσότερο από μια ώρα αγώνα έπαιζε και με παίκτη λιγότερο μετά την άδικη αποβολή του Τσιμίκα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Θωμά Γράφα έδειξαν ψυχραιμία και πάθος. Με σούπερ πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο, που πέτυχε και τα δυο όμορφα γκολ, πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και συν όλα τα άλλα ανάσανε βαθμολογικά.
Ενώ αυτή η νίκη εκτός από την ουσία των βαθμών μπορεί να προσφέρει και την ηρεμία που είναι τόσο αναγκαία διότι θα είναι πραγματικά τραγικό αν ο ΑΟΤ δεν θα είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.
Η εικόνα του αγώνα από το footballleaguenews
Ο ΑΟΤ… εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα της Football League. Η τρικαλινή ομάδα θυμήθηκε να «ξυπνήσει» στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος και μπήκε ιδανικά σε αυτό το δεύτερο μισό, πανηγυρίζοντας ένα τρίποντο ψυχής στην έδρα της Δόξας Δράμας με 2-1 και παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα της πρεμιέρας. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη από τον Μάιο του 2018 και το πρώτο τρίποντο του 2019 αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 30′ οι Θεσσαλοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο!
Οι Μαυραετοί ήθελαν να πανηγυρίζουν το 5ο διαδοχικό εντός έδρας τρίποντο, αλλά μετά το 1-0 στο γήπεδο δεν ήταν. Πολλά λάθη, αλλαγές που δεν βγήκαν και εν τέλει… μαχαιριές από τον Βασίλη Τριανταφυλλάκο στο 67′ και το 82′, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του τους πολύτιμους βαθμούς. Η Δόξα έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην 4η θέση για πρώτη φορά και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και… 9η!
Η Δόξα Δράμας είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και δεν έδειχνε επηρεασμένη από τις απουσίες των Κρουθ, Πέρεθ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι χωρίς νίκη το 2019, χωρίς εκτός έδρας τρίποντο 8,5 μήνες και με πολλές απουσίες έδειξαν ότι είχαν στόχο να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, νιώθοντας πολύ μεγάλη πίεση για βαθμούς, δεδομένης της 14ης θέσης τους.
Έπειτα από κάποια σουτ του Πατράλη, στο 18′ ήρθε το 1-0 από έναν αμυντικό των Μαυραετών. Ο Στέργιος Καψάλης έπειτα από γέμισμα του Μάρτινς στην περιοχή με κοντινό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος από τα πόδια των γηπεδούχων. Ο ΑΟΤ προσπάθησε να απαντήσει, όμως τα σουτ των Γκουγκούδη (20′), Πάνου (23′) δεν ανησύχησαν τον Μένκα.
Στο 30′ το έργο του ΑΟ Τρίκαλα έγινε… βουνό. Ο Μάρτινς σε αντεπίθεση προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Τσιμίκας τον μάρκαρε και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος του έβγαλε απευθείας κόκκινη σε μία αυστηρή απόφαση.
Ο Στάικος Βεργέτης λίγο αργότερα είδε τον Κρητικό να τραυματίζεται και να δίνει τη θέση του στον Κασασόλα, όμως ο Αργεντινός προφανώς και δεν ικανοποίησε στη δεύτερη συμμετοχή του και έγινε αλλαγή στην αλλαγή στο 63′. Ο Θωμάς Γράφας εκτός της αλλαγής αριστερού μπακ στο 40′ πέρασε στο 65′ τον σέντερ φορ, Σαλίμ Σισέ αντί του Γκουγκούδη και δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τον ΑΟΤ!
Από σέντρα του Πάνου από δεξιά στο 67′ οι αμυντικοί της Δόξας Δράμας δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Τριανταφυλλάκος είχε όλο τον χρόνο να στοπάρει και να «εκτελέσει» τον Μένκα για το 1-1. Από εκεί και έπειτα, βέβαια, οι Θεσσαλοί έπρεπε να αντέξουν την αναμενόμενη πίεση, αγωνιζόμενοι για πάρα πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο, όχι μόνο άντεξαν, αλλά έκαναν και τη μεγάλη ανατροπή! Στο 82′ ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος με άψογη εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μένκα και έδωσε το προβάδισμα με 2-1 στον ΑΟΤ! Έτσι, οι «κυανέρυθροι» αναρριχήθηκαν πάνω από τη ζώνη και βλέπουν το αποτέλεσμα αυτό ως την αρχή μίας καλύτερης πορείας στον δεύτερο γύρο.
Σκόρερ: 18′ Καψάλης – 67′,82′ Τριανταφυλλάκος
Κόκκινη: 30′ Τσιμίκας
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Πεταυράκης, Ρουγκάλας, Καψάλης, Σιώπης, Μακρής, Πατράλης, Κρητικός (36′ Κασασόλα, 63′ Αυγενικού), Μάρτινς, Μπαϊκαρά (83′ Σαμπανίδης), Δούμτσιος.
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Ταΐρης, Πάνος, Νιάρος (40′ Ντόσης), Κούλπας (75′ Ντιαλό), Συριόπουλος, Τσιάρας, Τριανταφυλλάκος, Γκουγκούδης (65′ Σισέ), Τσιμίκας, Καπός, Μαρκόφσκι.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Έβρου)
Βοηθοί: Τερζόπουλος, Διαμάντης (Έβρου)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More