Nature

ΤτΕ: Αυξάνονται οι καταθέσεις, αρνητική η ροή της χρηματοδότησης

Aύξηση κατά 919 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Μάιο, ανερχόμενες στα 128,1 δισ. ευρώ, από 126,9 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Ωστόσο η ροή της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα παρέμεινε αρνητική. Αυτό προκύπτει από στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των καταθέσεων ανήλθε στο 7,4% από 7,2% τον προηγούμενα μήνα. Πιο αναλυτικά, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 580 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 866 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 13,1% από 14,9% τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 339 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 4 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,2% από 5,6% τον προηγούμενο μήνα.

Αντιθέτως η χρηματοδότηση προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά 1,9% Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 279 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.167 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάιο του 2018, ήταν αρνητική κατά 169 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.010 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -1,6% από -1,8% τον προηγούμενο μήνα.

Τον Μάιο του 2018, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 6 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 6 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -1,5% από -0,9% τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική κατά 104 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, το Μάιο του 2018, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 164 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,2% από -2,3% τον προηγούμενο μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More