Nature

Υποβολή αντιρρήσεων για τον Δασικό Χάρτη ν. Τρικάλων

Από την 6η Ιουλίου 2018 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να υποβάλλουν αντιρρήσεις επί του Δασικού Χάρτη του ν. Τρικάλων, ο οποίος έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την Διεύθυνση Δασών.
Για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί τα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), στα οποία, από την προαναφερθείσα ημερομηνία, θα μπορούν οι πολίτες να προβάλλουν αντιρρήσεις, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών ν. Τρικάλων Χρήστο Κουτσονάσιο, ο οποίος συμπληρώνει πως τα Σημεία αυτά θα ενεργοποιηθούν στην Νομαρχία Τρικάλων – γραφείο 301, στο κτίριο του Δασαρχείου Καλαμπάκας και στην Διεύθυνση Δασών.
Προκειμένου να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία ομαλά και γοργά, προχθές το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή Δασών, με την συμμετοχή του προϊσταμένου του Τμήματος Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής και Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Τσιλίκουνα , της αναπληρώτριας διευθύντριας Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ζωής Φτίκα, των Δασαρχών, Τρικάλων -Χρήστου Κουλουκούρα και Καλαμπάκας – Χρήστου Πίσσια και στελεχών των Δασικών Υπηρεσιών, ενώ συμμετείχε και ο ανάδοχος του έργου κατάρτισης των Δασικών Χαρτών Νικόλαος Μάντζιος.
Ο κ. Τσιλικούνας, στην σύσκεψη αυτή, έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες στα στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών, καθώς και διευκρινιστικές οδηγίες, με στόχο να λειτουργήσουν τα ΣΥΑΔΧ με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, επ’ ωφελεία των πολιτών.
Βασικές οδηγίες
Όπως σημειώνεται από τον κ. Κουτσονάσιο, για την υποβολή αντιρρήσεων πρέπει να υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις:
1)Να συμπληρωθούν τα προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερομένου, στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων.
2)Να συμπληρωθούν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής οι γεωγραφικές συντεταγμένες (σε ΕΓΣΑ 87) των κορυφών του πολυγώνου/γεωτεμαχίου, που περικλείει την έκταση, της οποίας αμφισβητεί ο δασικός/χορτολιβαδικός χαρακτήρας, σύμφωνα με τον αναρτηθέντα χάρτη.
3)Να καταβληθεί το ειδικό τέλος για την υποβολή αντίρρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More