Nature

“Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας”

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας”, χθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία Πύλης, με θεατρικό και τραγούδι “Τι είναι παιδιά η ανακύκλωση” και θεατρικό “Ο Καραγκιόζης φούρναρης”, τραγούδι: “Ο μάγειρας”, Παλαιομοναστήρου, χορός δημοτικού τραγουδιού, παρουσίαση εικονογραφημένου παραμυθιού, τραγούδια, Γόμφων, “…Εν δράσει με μοναστηριακή ταπεινότητα, οικολογική συνείδηση και κυκλοφοριακή αγωγή στον κήπο των συναισθημάτων με τα άλυτα μυστήρια, Πηγής, με παρουσίαση μέρους σχολικής εκδήλωσης και φωτογραφικού υλικού, παρουσίαση αποτελεσμάτων του προγράμματος, φωτογραφικό υλικό, κατασκευή μακέτας, Λυγαριάς, με μουσικοκινητικό σκετς “Πάμε διακοπές”, Φήκης, “Μελωδική μουσική”, τραγούδια πολιτιστικού περιεχομένου με συνοδεία μουσικής.
Σκοπός των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται μέσω των Φεστιβάλ, είναι η ευαισθητοποίηση, η αλλαγή στάσεων στο υπό διαπραγμάτευση θέμα και ο επαναπροσδιορισμός στερεοτύπων και αξιών για την διαμόρφωση ενεργών και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών και έτσι παράλληλα με τα μαθήματα, το σχολείο αποκτά έναν άλλο τρόπο εκπαίδευσης των μαθητών σε μια κουλτούρα συμμετοχής, διαλόγου, δημιουργίας, ισότητας, υπευθυνότητας, αποδοχής, σεβασμού, συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, αλληλεγγύης.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Πύλης Σωτήρης Αγγέλης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης ο σχολικός σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Τρικάλων Απόστολος Σπαθής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης, ο διευθυντής του Γυμνασίου Πύλης Ηλίας Οικονόμου, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More