Nature

Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Εκκίνηση σήμερα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ(Κομουνιστική Νεολαία Ελλάδας), που πραγματοποιείται παραδοσιακά στον Μύλο Ματσόπουλου, το οποίο ασφαλώς έχει έντονη πολιτική χροιά.
Φέτος το Φεστιβάλ, αυτή η μεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.
Όπως σημειώνουν στελέχη της ΚΝΕ «απευθύνουμε κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα στους νέους και στις νέες. Σε όλους όσοι αγωνιούν με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Σ’ αυτούς που προσπαθούν να τα “φέρουν βόλτα” και δυσκολεύονται, με το κόστος των σπουδών τους, που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά, σ’ αυτούς που όταν βρίσκουν δουλειά αμείβονται με ψίχουλα, που βιώνουν την εκμετάλλευση. Όλους αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή!
Τους λέμε με βεβαιότητα ότι η βαρβαρότητα που βιώνουν μπορεί να σταματήσει. Ότι είναι δικαίωμά τους να ζήσουν σε ένα διαφορετικό, δίκαιο και όμορφο κόσμο, να έχουν ένα αλλιώτικο μέλλον.
Ότι όλα μπορούν να αλλάξουν! Κόντρα στο σύστημα και στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στα μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τα υπηρετούν. Κόντρα σ’ όλους αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας με αντιλαϊκά μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2060».
«Καλούμε κάθε νέο και νέα που δεν βολεύεται με τη ζωή που του ετοιμάζουν, όλους αυτούς που “δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, δε βολεύονται κάτω από τα ξένα βήματα, δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο και στο δίκιο” να δώσουν διεκδικητικό και αγωνιστικό “παρών” στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να αποκτήσουμε αυτά που μας ανήκουν» τονίζουν στελέχη της» επισημαίνεται από στελέχη της ΚΝΕ
Οι εκδηλώσεις
Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και συγκεκριμένα:
● Στις 5μμ στον χώρο του Πάρκου Ματσόπουλου θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου από μαθητές γυμνασίου, με σύνθημα «κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου – ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
● Στις 7μμ ξεκινάει τη λειτουργία του ο παιδότοπος , τα νεανικά στέκια και οι εκθέσεις:
▪ Παιδότοπος ,
-7μμ θα γίνει παιχνίδι παντομίμας για τους μικρούς μας φίλους με θέμα: «Όχι σ’ όλα τα Ναρκωτικά –Ζωή ολόκληρη Όχι με δόσεις» ,
-8μμ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με πολλές εκπλήξεις και εμψυχώτρια τη Βάγια Γουλοπόύλου.
▪ Μαθητικό Στέκι με διαγωνισμό και σεμινάρια ρίμας από τους Billy Rose και Ματωμένη Λεπίδα, γκράφιτι ενάντια στο Φασισμό. Στο χώρο θα υπάρχει συζήτηση για τη νέα σχολική χρονιά μετά και τις εξαγγελίες Γαβρόγλου.
▪ Εργατικό στέκι με παρουσίαση συλλογικής εργασίας « Για την Ιστορία του εργατικού κινήματος & την ανάγκη να οργανωθεί ένας νέος σήμερα στο σωματείο του»
▪Εκθέσεις: – για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ
– για την ιστορία του φοιτητικού κινήματος και την συμβολή της ΚΝΕ.
▪ Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με πολλές προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ.
● Στις 9μμ αρχίζει το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής του Φεστιβάλ :
-9μμ μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ
-9:30μμ πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
-10μμ Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη
– μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Παράλληλα θα λειτουργεί η παραδοσιακή ταβέρνα και το μπαρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More