Nature

Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Πραγματοποιείται για ακόμη μία χρονιά ο θεσμός πλέον, του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στον Μύλο Ματσόπουλο, στις 7:30μμ.
Όπως αναφέρεται από την ΚΝΕ, «το μοναδικό Φεστιβάλ χωρίς τους διάφορους “χορηγούς” και “σπόνσορες”. Οι εκδηλώσεις “στήνονται” με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά, τη φαντασία και το κέφι μελών και φίλων της ΚΝΕ, χωρίς χορηγούς και εταιρείες , χρησιμοποιώντας τα “υλικά” της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας, της εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους και τη νεολαία”.
Φέτος το Φεστιβάλ, τιμώντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ, δανείζεται το κεντρικό του σύνθημα από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».
H KNE, παράλληλα με την πρόσκληση συμμετοχής στο Φεστιβάλ, απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο που προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, την δουλειά και την ζωή του:« “Μπορεί να αλλάξει κάτι; Μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;” Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντούν κατηγορηματικά “Ναι! Μαζί μπορούμε να φέρουμε ένα δίκαιο μέλλον, και σε αυτόν τον δρόμο καλούμε κάθε νέο να βαδίσει μαζί μας.”»
«Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να γίνουμε περισσότεροι, εμείς που δεν συμβιβαζόμαστε με το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για ‘μας οι εκμεταλλευτές, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Παρουσιάζουν πάλι το παλιό ντυμένο ως “νέο” και μας λένε να ξεχάσουμε δικαιώματα και να βολευτούμε με ψίχουλα για να ανακάμψουν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών. Έλα μαζί μας στον αγώνα για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για την σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία!» τονίζεται από την ΚΝΕ.
Όσον αφορά τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ με συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ενώ στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν ιστορικές εκθέσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, στέκια για μαθητές και νέους εργαζομένους, ειδικός χώρος -παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους, έκθεση βιβλίου , καθώς και η παραδοσιακή ταβέρνα και το μπαρ. Η είσοδος είναι 5ευρω-προσφορά στην ΚΝΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More