Nature

Χτίστε τη γέφυρα του Μπισκοτένιου αλλά και όμορφες αναμνήσεις!

Πώς θα βοηθήσεις τον Μπισκοτένιο να αποφύγει την έξυπνη αλεπού; Εμείς στο KOUKOU SCHOOL TRIKALA κατασκευάσαμε μια γέφυρα!

Η ιστορία του Μπισκοτένιου όπου ο ήρωάς μας τρώγεται από την αλεπού στην προσπάθειά του να διασχίσει το ποτάμι  μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές ιδέες και ευκαιρίες για storytelling, συνεργασία στα πλαίσια της ομάδας και εκπαιδευτικές κατασκευές.

Στο KOUKOU SCHOOL TRIKALA εστιάσαμε στις εικόνες του παραμυθιού για να καλλιεργήσουμε την ικανότητα της Παρατηρητικότητας και στη συνέχεια περάσαμε στην παρουσίασή τους για να ενισχύσουμε την Παραγωγή του Προφορικού Λόγου.

Το πιο διασκεδαστικό κομμάτι αλλά και το πιο προκλητικό ταυτόχρονα ήταν η κατασκευή μιας στέρεης γέφυρας για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του Μπισκοτένιου.

 Αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αναφερθούμε στις γέφυρες. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, ποιο σκοπό εξυπηρετούν και από τι κατασκευάζονται. Παρουσιάστε στους μαθητές τα διάφορα είδη γεφυρών (arch, beam, cable-stayed, suspension, and truss bridges) και στη συνέχεια ρωτήστε τους τι είδους γέφυρα θα μπορούσαν να χτίσουν για να διασχίσει ο Μπισκοτένιος με ασφάλεια το ποτάμι.

Μια όμορφη εμπειρία συνεργασίας καλλιεργείται καθώς οι μαθητές αναλαμβάνουν τη διαικπεραίωση του έργου που έχουν αναλάβει.

Στο τέλος δοκιμάσαμε την καταλληλότητα και την αντοχή της γέφυρας βάζοντας τον Μπισκοτένιο να τη διασχίσει.
«Οι μαθητές ίσως θελήσουν να ψηφίσουν το καλύτερο έργο κατασκευής γέφυρας της τάξης/εων. Αγαπώ και δείχνω  ιδιαίτερη σημασία και προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργήσουμε τα εσωτερικά μας συναισθήματα και να τα διαχειριστούμε από όποια θέση κι αν βρεθούμε αυτήν του νικητή ή ηττημένου» αναφέρει η διευθύντρια του KOUKOU SCHOOL TRIKALA Βαΐα Κούκου

Μια ακόμη επιτυχημένη STEAM DAY για το σχολείο μας! Τολμήστε το και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Με αγάπη,
KOUKOU SCHOOL TRIKALA

Γίνετε συνδρομητές του site https://vaiakoukou.wixsite.com/website, δείτε όλες τις πρωτότυπες δράσεις που διοργανώνει το σχολείο αλλά και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα & τις προσφορές.
Διευθύντρια Σχολείου Ξένων Γλωσσών: Βαΐα Κούκου
Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Γαριβάλδη 1 (1ος όροφος) Τρίκαλα
Τηλ.: 2431 101801 Κιν.: 698 366 1611

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More