Nature

Ψηφιακή χαρτογράφηση και διαχείριση των δικτύων ύδρευσης

Θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και παράλληλα θα εξοικονομηθούν πόροι με το έργο ψηφιακής χαρτογράφησης των δικτύων, πρόταση υλοποίησης του οποίου έχει υποβάλλει η ΔΕΥΑ Πύλης στις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Χρήστο Μπακάλη, το έργο τιτλοφορείται «Ψηφιακή Χαρτογράφηση και Διαχείριση των Δικτύων» και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας προτεραιότητας: 16 «Τεχνική Συνδρομή Ταμείου Συνοχής» και είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
«Με το έργο αυτό θα καταγραφούν ψηφιακά τα δίκτυα ύδρευσης, θα συλλέγονται δεδομένα από την λειτουργία τους και έτσι θα καταστεί αποτελεσματικότερη η παροχή νερού στους πολίτες» τονίζει ο κ. Μπακάλης, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρει πως με το έργο θα πραγματοποιηθεί χαρτογραφική αποτύπωση με κάθε δυνατή δόκιμη μέθοδο του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων και ψηφιοποίηση του δικτύου ύδρευσης, όπου απαιτείται, καθώς και αποτύπωση σε χάρτη του συνόλου των υδρομέτρων, η οποία θα γίνει είτε με τη μέθοδο της γεωκωδικοποίησης, είτε με αποτύπωση στο πεδίο, ενώ θα συνδεθεί αυτή η βάση με το λογισμικό «ΕΓΚΡΙΤΟΣ» που διαθέτει η Υπηρεσία για την οικονομική διαχείριση/διαχείριση καταναλωτών, οπότε θα επιτευχθεί βέλτιστη ανάλυση και αποτελεσματικότερη επεξεργασία του συνόλου της πληροφορίας που σχετίζεται με τους καταναλωτές αλλά και του Υδατικού Ισοζυγίου.
Επίσης, η ΔΕΥΑΠ θα προμηθευτεί κατάλληλο λογισμικό Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) για τη βέλτιστη χρήση, διαχείριση, εποπτεία και ανάλυση του δικτύου και των καταναλωτών. Το συγκεκριμένο λογισμικό αποτελεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, το πλέον κατάλληλο εργαλείο για τις εν λόγω εφαρμογές, αποτελεί εργαλείο λήψης αποφάσεων και έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με μελλοντικό σύστημα SCADA.
Επιτεύγματα
Ο κ. Μπακάλης υπογραμμίζει πως με το συγκεκριμένο έργο θα επιτευχθούν τα εξής:
1. Ευρείες δυνατότητας Business Intelligence (BI), ώστε να παρέχει διαχείριση όλων των επιπέδων με εργαλεία για λήψη καλά πληροφορημένων αποφάσεων.
2. Άμεση ανταπόκριση σε έκτακτα γεγονότα (βλάβες, διαρροές, κλπ).
3. Ταυτοποίηση τιμολογηθέντων – πραγματικών εκροών με αποτέλεσμα τη μείωση του μη τιμολογούμενου νερού.
4. Ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων.
5. Δυνατότητα ενημέρωσης των συγκεκριμένων καταναλωτών που επηρεάζονται από μία διακοπή ή βλάβη.
6. Γρήγορη και εύκολη ανάλυση χωρικών και περιγραφικών δεδομένων που βελτιώνει την εκπόνηση νέων μελετών κατασκευής ή αντικατάστασης νέων δικτύων.
7. Δυνατότητα πρόγνωσης βλαβών μέσω ανάλυσης του ψηφιακού ιστορικού που τηρείται.
8. Εξαγωγή εκροών για τη παραγωγή υδραυλικού μοντέλου.
9. Βελτίωση λειτουργίας της επιχείρησης.
10. Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στους καταναλωτές της.
11. Βελτίωση του προφίλ της επιχείρησης απέναντι στο πολίτη.
12. Μείωση του νερού διαρροών με προφανή περιβαλλοντολογικά οφέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More