Nature

Όσοι είχαν μεγάλες προσφορές, δούλεψαν

Τα καταστήματα που είχαν μεγάλες προσφορές δούλεψαν την περασμένη Παρασκευή, την “Black Friday”, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας.
Η κατανάλωση στράφηκε κατά κύριο λόγο στην νέα τεχνολογία, στην ένδυση και στην υπόδηση σημειώνει ο κ. Μπλουγούρας, ο οποίος αναφέρει πως πολύς κόσμος κυκλοφόρησε την Παρασκευή στην αγορά, ψωνίζοντας από τα καταστήματα που είχαν ουσιαστικές προσφορές.
Άλλη εικόνα υπάρχει στην περιοχή του Δήμου Πύλης, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Κώστα Βοϊτσίδη, δεν καταγράφηκε κάτι ιδιαίτερο στην αγορά την περασμένη Παρασκευή, κάτι αναμενόμενο για αγορές κωμοπόλεων.
Black Week
Αμφότεροι οι δύο πρόεδροι τονίζουν πως παρατηρήθηκε το φαινόμενο η Black Friday να έχει μετατραπεί σε Black Week, δηλαδή οι προσφορές να έχουν αρχίσει ημέρες πριν την επίσημη ημέρα και να λήγουν μετά απ’ αυτήν.
«Αυτό το φαινόμενο καταγράφηκε κυρίως στα πολυκαταστήματα, με αποτέλεσμα η εκδήλους αντί για μία ημέρα, να διαρκέσει από 5 μέχρι 10, οπότε δεν μιλάμε για προσφορές, αλλά για εκπτώσεις. Οφείλουμε να το εξετάσουμε αυτό και για την επόμενη χρονιά, εφόσον αποφασιστεί πως θα υπάρξει και πάλι Black Friday, να τη οριοθετήσουμε στην μία ημέρα ή σε περισσότερες» τονίζει ο κ. Μπλουγούρας.
«Διήρκησε σχεδόν ένα 10ήμερο αυτήν η Black Friday. Και για όσους δεν πρόλαβαν την περασμένη εβδομάδα, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, έχουν την ευκαιρία να προβούν σε συμφέρουσες αγορές. Πάντως, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας πως λειτουργούν τέτοιες εκδηλώσεις στο εξωτερικό και ειδικά εκεί απ’ όπου τις αντιγράψαμε. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, την Παρασκευή έγιναν από καταστήματα πολύ μεγάλες πραγματικές προσφορές σε συγκεκριμένα είδη και αυτό ήταν. Σε μας διήρκησε πολλές ημέρες, τι προσφορές έγιναν σε κάποιες περιπτώσεις είναι θέμα. Πάντως, η εκδήλωση απλώθηκε χρονικά πολύ και ίσως είναι ένας λόγος που δεν καταγράφηκε τόση κίνηση την Παρασκευή, όσο πέρυσι» υπογραμμίζει ο κ. Βοϊτσίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More