Nature

100% αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς

«Απαιτούμε εδώ και τώρα αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις» τονίζεται από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων (ΟΑΣΤ) «Η ΑΝΟΙΞΗ».
«Ο ΕΛΓΑ πρέπει να είναι δημόσιος και κρατικός φορέας , ο οποίος θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς που έχει υποστεί η καλλιέργεια, για όλες τις αιτίες καταστροφής» σημειώνεται από την ΟΑΣΤ, η οποία διεκδικεί την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, ως προς το 2ο σκέλος μέχρι τώρα, εδώ και παρά πολλά χρόνια.
«Σας προειδοποιούμε ότι αν επιχειρήσετε πάλι να “πάτε” τις ζημιές στα στις ΚΟΕ, άδικος κόπος γιατί ο κόσμος κατάλαβε και το έχει νοιώσει στο πετσί του, ότι με αυτά τα προγράμματα οι παραγωγοί θα πληρωθούν μετά από 3 έως 5 χρόνια.
Το ζήτημα με τα αγριογούρουνα
Η ΟΑΣΤ, λόγω του προβλήματος με την υπερπληθώρα αγριογούρουνων που προξενούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, εστιάζει στην παρούσα φάση στην καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.
«Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τον τοπικό τύπο δημοσιεύματα τα οποία τονίζουν ότι η κυβέρνηση έδωσε λύση στο πρόβλημα της καταστροφής καλλιεργειών από την επέλαση των αγριογούρουνων. Στα δημοσιεύματα δεν είδαμε να αναφέρεται πουθενά η πρόθεση της Κυβέρνησης για αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών» τονίζεται από την ΟΑΣΤ και επισημαίνεται πως «στα μέχρι τώρα δημοσιεύματα το Υπουργείο αναφέρει ότι η λύση θα δοθεί με την καταρχήν εκδίωξη και στη συνεχεία το κυνήγι των αγριόχοιρων μέσω της συγκρότησης συνεργείων-ομάδων κυνηγών με μια σχετικά πολύπλοκη διαδικασία που θα εμπλέκονται αρκετοί φορείς, δασαρχείο, κτηνιατρική υπηρεσία, κυνηγετικοί σύλλογοι, ΕΛΓΑ, ιδιωτικοί φύλακες θήρας, κλπ, υπό το συντονισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πέρα του ότι είναι αρκετά αμφίβολο πως θα λειτουργήσουν τέτοια σχήματα και μηχανισμοί, είναι ακόμη αδιευκρίνιστο, από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, από πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση για το όλο εγχείρημα».
Στην συνέχεια η ΟΑΣΤ θέτει ζητήματα με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές: «Η ζημιά έχει γίνει και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη μέχρι να εφαρμοστούν και αν εφαρμοστούν τα μέτρα της Κυβέρνησης. Μ’ αυτή την καταστροφή τι θα γίνει; Το πετρέλαιο που κάψαμε , το νερό που ρίξαμε , τα σπόρια , τα λιπάσματα , ποιος θα τα πληρώσει ; Τα χρήματα που πληρώσαμε για την ασφάλιση της παραγωγής στον ΕΛΓΑ;»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More