Nature

26.412στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων

Σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στον ν. Τρικάλων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων.
Μέχρι τώρα, εντός του τρέχοντος έτους από καιρικά φαινόμενα, όπως χαλάζι, έχουν πληγεί στον Νομό μας 26.412στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όπως ενημερώνει ο διευθυντής της εν λόγω Υπηρεσίας Εμμανουήλ Γουγουλάκης.
Η ΔΑΟΚ σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες και ελέγχους σε όλες τις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές από καιρικά φαινόμενα.
Ο κ. Γουγουλάκης παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:
Απώλειες αρχικά υπέστησαν στον Δήμο Πύλης στις 4 Μαΐου, στον Άγιο Βησσαρίωνα, στην Φιλύρα, στο Παλαιομονάστηρο και στην Πύλη, λόγω χαλαζόπτωσης, οπότε και κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές ως χαλαζόπληκτες, συνολικής έκτασης 2.700 στρεμμάτων.
Ακολούθησε στις 20 Μαΐου νέα χαλαζόπτωση στον Δήμο Καλαμπάκας και συγκεκριμένα στην Αύρα, στην Νέα Ζωή, στο Καλοχώρι, στον Άγιο Νικόλαο, στους Σπαθάδες, στον Κονισκό και στο Γερακάρι, περιοχές που επίσης χαρακτηρίστηκα χαλαζόπληκτες, για εκτάσεις 7.862 στρεμμάτων.
Στις 13 Ιουνίου επλήγησαν από χαλάζι περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Καλαμπάκας, αναλυτικά ο Λόγγος, η Αγία Κυριακή, το Γλίνος, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φανερωμένη, η Βασιλική, η Μεγάρχη και το Μικρό Κεφαλόβρυσο. Τα χωράφια που “χτυπήθηκαν” κηρύχθηκαν και αυτά χαλαζόπληκτα, συνολικού εμβαδού 14.300 στρεμμάτων.
Τέλος, στις 8 Ιουλίου, νέα χαλαζόπτωση έπληξε τους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης και συγκεκριμένα στο Ελευθεροχώρι, στο Γοργογύρι και στην Φήκη, με νέο χαρακτηρισμό χαλαζόπληκτων περιοχών, για 1.550 στρέμματα.
Ελπίδα όλων είναι να μην συνεχιστεί ο “βομβαρδισμός” του Νομού μας από έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά να συνεχιστεί η καλλιεργητική περίοδος ομαλά, ώστε να καταφέρουν οι αγρότες να έχουν ικανοποιητική σοδειά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More