Nature

38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΣ Γεώργ. Μουτσιάνας, τονίζει πως η παράδοση είναι η χρυσή παρακαταθήκη των προγόνων μας, που πρέπει να την διατηρήσουμε άσβεστη

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει πλέον η διοργάνωση του 38ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο κλιμάκιο της ΠΟΣΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων) βρέθηκε στο Περτούλι, προκειμένου να διευθετήσεις τις τελευταίες λεπτομέρειες για το σημαντικό αυτό γεγονός.
Επίσης, στο πλαίσιο 38ου Πανελληνίου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας. Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν οι εξής δύο εκδηλώσεις:
-Το 7ο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικου Τραγουδιού για Νέους, (μουσικούς, και τραγουδιστές) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/06/2018 και ώρα 21:00μ.μ.
-Για 7η συνεχή χρονιά, θα διοργανωθεί το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 το Σάββατο 23/06/2018, και ώρα έναρξης 11πμ στα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετάσχουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες όλων των Σαρακατσάνικων Συλλόγων της Ελλάδας και της Διασποράς, που το επιθυμούν με ομάδες μεικτές παίδων και εφήβων, ανδρών.
Πάντως, το φετινό Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων για το Μακεδονικό, οπότε μπορεί να υπάρξουν και σχετικές παρεμβάσεις, ίσως και με πολιτικό περιεχόμενο, αλλά και ενδεχόμενες ισχυρές πολιτικές παρουσίες.
Παρά τις δυσκολίες και την οικονομική κρίση, επιτυχημένα κρίνονται τα Πανελλήνια Ανταμώματα Σαρακατσαναίων. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) Γεώργιος Μουτσιάνας, τονίζει την σημασία της παράδοσης, η οποία είναι χρυσή παρακαταθήκη των προγόνων μας, που πρέπει να την διατηρήσουμε άσβεστη και να τη διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More