Nature

De minimis για αιγοπροβατοτρόφους

De minimis πληρωμές έρχονται για αιγοπροβατοτρόφους τις επόμενες ημέρες.
Η ενίσχυση αυτή αφορά όσους διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2017(οι παραδόσεις γάλακτος επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που αποστέλλονται ετησίως από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ), έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος αιτήσεων 2017 και σιατήρησαν την εκμετάλλευση τους ενεργή έως και την 31/12/2017 γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής.
Το de minimis, είναι κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας και αποτελεί Ευρωπαϊκό Κανονισμό για το μέγιστο επιτρεπτό ποσό επιχορήγησης (Δημοσίου Χρήματος) που δύναται να λάβει μια νομική μορφή ή ένα σύνολο εταιρειών, έτσι ώστε να αποφεύγονται στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.
Οι κρατικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε μία επιχείρηση εντός τριετούς περιόδου δε μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ. Για τον προσδιορισμό της τριετίας κατά τον έλεγχο του de minimis, εξετάζεται η ημερομηνία έγκρισης της κρατικής ενίσχυσης και όχι η ημερομηνία εκταμίευσης του Δημοσίου Χρήματος. Επίσης να τονιστεί ότι υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης (Δημόσιο Χρήμα) που έχει ληφθεί και όχι ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου.
Περαιτέρω, για τον καθορισμό του συνόλου των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει μια επιχείρηση, θα πρέπει να συνυπολογιστούν και όλες οι ενισχύσεις της τελευταίας τριετίας που υπάγονται στο καθεστώς αυτό, οι οποίες έχουν ληφθεί από επιχειρήσειςσυνδεδεμένες ή/και συνεργαζόμενες με την αιτούσα επιχείρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More