Nature

Αμυράς και Αγοραστός για το γεωπάρκο Μετέωρα – Πύλη

Σύμβαση για το έργο «Προετοιμασία φακέλου και καθορισμός σχεδίου δράσης για την ένταξη της περιοχής Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO» υπογράφηκε χθες  από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον γενικό διευθυντή του ΟΦΥΠΕΚΑ Ιωάννη Μητσόπουλο.

Ειδικότερα στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Λάρισα ο κ Αμυράς επεσήμανε ότι «το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επιστημόνων, ιδρυμάτων αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη. Το γεωπάρκο θα το ενισχύσουμε με χρηματοδότηση, την αξιοποίηση, την ανάδειξη και την φύλαξη των γεωπάρκων».

Από την πλευρά του ο Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «υπογράφουμε σήμερα την σύμβαση για το έργο που θα υλοποιήσει ο ΟΦΥΠΕΚΑ με την μελέτη για το γεωπάρκο στα Μετέωρα και την Πύλη που προσπαθούμε να το εντάξουμε στην UNESCO. Ο ΟΦΥΠΕΚΑ δίνει την δυνατότητα της εύρυθμης λειτουργίας των παλαιών φορέων που είχαν τεράστια προβλήματα ασυνέχειας λειτουργιών σε όλα τα επίπεδα, μπαίνουν κανόνες και για το προσωπικό και για την χρηματοδότηση αλλά και έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας».

Τέλος ο Ιωάννης Μητσόπουλος γενικός διευθυντής του ΟΦΥΠΕΚΑ σημείωσε ότι  «αναλάβαμε να προωθήσουμε δράσεις ανάπτυξης και τουρισμού, στο πλαίσιο αυτό ήδη χρηματοδοτούμε τα 7 γεωπάρκα στη χώρα βοηθώντας  στην ένταξη του γεωπάρκου στη Θεσσαλία».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More