Nature

Εκδήλωση για την Παιδεία

 

Δύο εβδομάδες απέμειναν περίπου για την νέα προσφυγή στις κάλπες και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εντείνει τις προσπάθειες για αύξηση των ποσοστών τους, μέσα από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την πόλη επισκέφθηκε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκος Μπίστης.

Έτσι, αυτή την Παρασκευή 16 Ιουνίου, σύμφωνα θα γίνει  ανοιχτή πολιτική θεματική εκδήλωση με ομιλητές τη Διάνα Βουτυράκου και τον Παύλο Χαραμή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και η Διάνα Βουτυράκου ειδικά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφαία τριάδα της εκλογικής επιτροπής στην οποία στηρίζεται η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Διάνα Βουτυράκου  κατεβαίνει στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Δυτικής Αττικής, και έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής της Σαγκάης, ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στόχος είναι ένα  δημοκρατικό, δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα για όλες και όλους.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία προβλέπει διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στο 80% των θέσεων που σήμερα καλύπτονται από αναπληρωτές, διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, δωρεάν η φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα και ειδική χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων, επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών, που παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο μόνο με την απόκτηση του απολυτηρίου και επαναφορά της λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Επίσης, ζητά την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια, την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και για  όλα τα παραπάνω, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την παιδεία, με στόχο τη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε βάθος τετραετίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More