Nature

Ζημιές σε καλλιέργειες

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στα Μεγάλα Καλύβια, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τρίτης.

Τα χωράφια έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει και πλέον οι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής, κινητοποιούνται ώστε να κηρυχτεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη.

Για ολική καταστροφή κάνουν λόγο οι αγρότες της περιοχής, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αφού 60 μέρες βρέχει συνεχώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καλλιέργειες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μεγάλων Καλυβίων  Παναγιώτης Λαγάρας ζήτησε να στηριχθούν οι αγρότες για να καταφέρουν να ορθοποδήσουν.

«Μεγάλες καταστροφές από τη χθεσινή νεροποντή στις καλλιέργειες. Το πρωί στα Μεγάλα Καλύβια οι εικόνες ήταν αποκαρδιωτικές.  Ήδη ο Δήμος κινείται προκειμένου η περιοχή να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη» ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στα προβλήματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στάθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ζητώντας άμεσα λύση.

«Δεν έχουμε μόνο πρόβλημα στα Μεγάλα Καλύβια. Εδώ και 60 ημέρες βρέχει συνέχεια σε όλο  το ν. Τρικάλων σε Φωτάδα, Κάτω Ελάτη, Βασιλική και Νομή. Σήμερα, επισκέφθηκε την περιοχή η επόπτρια του ΕΛΓΑ μαζί με το συνεργείο για να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.

Υπάρχει  πρόβλημα για το βαμβάκι, για το καλαμπόκι, για τα σιτηρά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες και για καπνά. Γίνονται συνεχώς αναγγελίες. Πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά η Πολιτεία θα σκύψει στο πρόβλημα, όπως γίνεται πάντα. Το βαμβάκι έχει μείνει 30 ημέρες πίσω και βλέπουμε ότι δύσκολα θα καλλιεργηθεί και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξει ζήτημα για τους παραγωγούς» σημείωσε ο κ. Μιχαλάκης.

Στο χωριό βρέθηκε και ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποζημιωθούν γρήγορα οι παραγωγοί.

«Τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης χτυπούν τα αποτελέσματα καθημερινά και έχει ως συνέπεια να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες . Στο σημείο έφτασαν εκτιμητές του ΕΛΓΑ και επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις φέτος έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές καλλιέργειες και όπως πάνε τα πράγματα οι παραγωγοί θα λένε ότι είναι τυχεροί αν καταφέρουν να κάνουν συγκομιδή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More