Nature

Ηλεκτρονική καταγραφή και χαρτογράφηση των μνημάτων

Δύο χρόνια πανδημίας και τα Τρίκαλα πλήρωσαν βαρύ τίμημα, αφού αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των θανάτων, εξαιτίας του κορωνοϊού. .

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Γιάννη Οικονόμου αυτά τα δύο χρόνια ο αριθμός των ταφών αυξήθηκε δραματικά, αγγίζοντας τους 200, με το βάρος να πέφτει κυρίως στο α’  νεκροταφείο.

«Παρά τον μεγάλο αριθμό των θανάτων δεν δημιουργήθηκε θέμα με την χωρητικότητα, καθώς υπήρξε ορθή διαχείριση» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική καταγραφή και χαρτογράφηση των μνημάτων, βάζοντας τέλος στην απαρχαιωμένη λειτουργία των κοιμητηρίων.

Κατά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην υπηρεσία να γνωρίζει την κατάσταση των μνημάτων και φυσικά, τον αριθμό όσων πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία των αυτεπάγγελτων εκταφών.

Όπως ανέφερε «απελευθερώθηκε χώρος και ξεμπλόκαραν τα νεκροταφεία. Αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις, όπου οι συγγενείς δεν έχουν προβεί στις εκταφή των συγγενών τους και θα πρέπει να το πράξουν, άμεσα για να μην έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι μέσα στα επόμενα σχέδια της δημοτικής Αρχής είναι η τοποθέτηση ενός  ηλεκτρονικού πίνακα, έξω από τα κοιμητήρια και θα υπάρχει χάρτης με αρίθμηση των μνημείων για να μπορεί ο καθένας να ξέρει που βρίσκεται το μνήμα του ανθρώπου του.

Νέος Κανονισμός Κοιμητηρίων

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση του νέου κανονισμού για τα κοιμητήρια (σ.σ. η διαχείριση τους πέρασε στην Αντιδημαρχία Πρασίνου), ενώ έγιναν και αναπλάσεις  για την καλαισθησία του χώρου.

Το διάστημα αυτό έγιναν δενδροφυτεύσεις και κλάδεμα των δένδρων, ενώ παράλληλα, αναζητείται χώρος  για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοιμητηρίου που θα λύσει το πρόβλημα, της χωρητικότητας

«Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις και το χώρο» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά στα μνημεία που είναι εγκαταλελειμμένα και κακή κατάσταση, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι θα ειδοποιούνται οι οικείοι και εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση, τότε θα δίδονται σε άλλους- σύμφωνα με τον νέο κανονισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More