Nature

« Θα μας κλείσει η ενέργεια και όχι η πανδημία»

« Ζούμε μια τραγωδία… Μειωμένη κίνηση, αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου». Αυτό ανέφερε, χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατορίων & Fast Food Τρικάλων κ. Νικόλας Παπαευθυμίου, μεταφέροντας την κατάσταση που βιώνει ο κλάδος της εστίασης, αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας.

Ένα μήνα μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων και οι καταστηματάρχες στα εστιατόρια και στις ταβέρνες των Τρικάλων, προσπαθούν να βρουν βηματισμό και να επιβιώσουν, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία.

Και αυτό διότι, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνον τα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων, λόγω πανδημίας, αλλά και τις αυξήσεις τόσο στις πρώτες ύλες, όσο και στην ενέργεια.

Η εστίαση βιώνει την δική της τραγωδία

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαευθυμίου μετά από έναν μήνα επιβολής ενός άτυπου lock down, η εστίαση βιώνει την δική της τραγωδία. Δεν είναι μόνο η πανδημία, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ακρίβεια.

«Για να κινηθούν τα καταστήματα μας, θέλουμε αρκετά χρήματα. Έχουμε γονατίσει. Τα νοικοκυριά είναι “παγωμένα”, λόγω της κατάστασης, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν και πλέον τίθεται, θέμα επιβίωσης» ανέφερε ο κ. Παπαευθυμίου.

Ενώ, τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση δεν επαρκούν για στηριχθεί ο κλάδος, κάνοντας λόγο για σταγόνα στον ωκεανό.

«Πληρώναμε λογαριασμούς των 1.500 ευρώ και τώρα αγγίζουν τα 4.000 ευρώ. Δεν κατεβάσαμε ρολά, λόγω πανδημίας, θα το κάνουμε εξαιτίας του ρεύματος» υπογράμμισε με έμφαση.

Εν τω μεταξύ, με νεότερη της ανακοίνωση προς την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) ζητά περαιτέρω μέτρα για τον κλάδο της εστίασης που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κάθε άλλο παρά γενναιόδωρα είναι και απαιτεί από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση».

Και προσθέτει, μεταξύ των άλλων «στα «νέα μέτρα» μάλιστα εντάσσει ακόμα και παρεμβάσεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάζοντας τα ως καινούργια όπως το «Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων επιλεγμένων κλάδων που πλήττονται σημαντικά, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ως ΠΟΕΣΕ θεωρούμε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κάθε άλλο παρά γενναιόδωρα είναι και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την κατάσταση προχωρώντας σε παρεμβάσεις, που ο χρονικός τους ορίζοντας θα είναι αυτός που απαιτείται, για να ανακόψει το κύμα των λουκέτων που έρχεται και τις χαμένες θέσεις εργασίας που θα φέρει, σε έναν κλάδο που αποτελεί από τους μεγαλύτερους εργοδότες της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More