Nature

Κλάδεμα από… ψηλά!

Πάντα τέτοια εποχή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων φροντίζουν για την κοπή των κλαδιών των δέντρων. Φέτος όμως η διαδικασία αυτή έχει προσφέρει και… θέαμα!

Γίνεται από ψηλά με την βοήθεια ειδικού γερανού και τις τελευταίες μέρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία αρκετοί τρικαλινοί παρακολουθούν και φωτογραφίζουν τον τρόπο του κλαδέματος.

Βέβαια και στον τομέα αυτό η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, αφού πριν από χρόνια τέτοιες εικόνες ήταν αδύνατο να τις έβλεπε κάποιος.

Όσο αφορά την διαδικασία, η οποία γίνεται κάθε χρόνο σχεδόν τέτοια εποχή, θεωρείται πραγματικά αναγκαία και ωφέλιμη για τα ίδια τα δέντρα.

Αναγκαίο το κλάδεμα των μεγάλων πλατάνων στον Ληθαίο ποταμό στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, καθώς τα δέντρα έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ και μερικά κλαδιά σάπισαν  και είναι επικίνδυνο για τους περαστικούς πολίτες.

Τα κλαδιά που μένουν θα ανανεωθούν και τα φουντώσουν, κάνοντας τον ίσκιο τους πιο παχύ το καλοκαίρι που ο ήλιος καίει.

Ενώ βέβαια δυναμώνουν και τα ίδια τα δέντρα, ώστε να μηδενιστεί ο κίνδυνος για κάποιο σοβαρό τραυματισμό από τυχόν ατύχημα που μπορεί να γίνει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More