Nature

Λαμπρός εορτασμός στα Σαράγια

Μετά από δύο χρόνια που η πανδημία δεν επέτρεψε να εορταστεί όπως θα ήθελαν οι τρικαλινοί πολίτες χθες το απόγευμα ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την Ζωοδόχο Πηγή στα Σαράγια.

Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν χθες το απόγευμα στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ζωοδόχος Πηγή Σαραγίων Τρικάλων, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και επιστροφή στο Ναό. Οι κατά δεκάδες οι Τρικαλινοί από χθες το απόγευμα  προσέρχονταν στο Ναό να ανάψουν ένα κερί  μέχρι  αργά το  βράδυ. Σήμερα το πρωί τελείται η πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα θα υπάρξουν και χορευτικές εκδηλώσεις.

Να θυμίσουμε ότι παλιότερα στην πόλη των Τρικάλων ήταν και τοπική αργία λόγω του σεισμού των 7 ρίχτερ το 1954 που συνέπεσε κατά τη γιορτή αυτή. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Ζωοδόχος Πηγή είναι και η προστάτιδα των υδραυλικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More