Nature

Μέτρα στήριξης για την κοινωνία…

Με αιχμή του δόρατος την ακρίβεια, το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος και με κυριότερα αιτήματα τη λήψη μέτρων για την στήριξη εργαζομένων, συνταξιούχων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων σήμερα σωματεία και φορείς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα απεργούν εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, επαγγελματοβιοτέχνες και πολλοί άλλοι.

Στα Τρίκαλα έχουν προγραμματιστεί δυο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη θα γίνει στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία και διοργανώνεται από το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και το Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών.

Η δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση  έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από  το  Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Τρικάλων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία ΕΒΕ, ενώ τις δράσεις στηρίζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει” η Συνομοσπονδία διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση «εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δε νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δε διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική».

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους. Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Το μισθολόγιο που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2015 (Ν.4354/15) αντί να άρει τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων, των Κυβερνήσεων 2010 – 2015, καθήλωσε τους μισθούς μας, αφού προβλέπει πως καμιά αύξηση δεν θα δοθεί μέχρι 31/12/2022. Ταυτόχρονα πάγωσε τη διετία 2016/2017, για τη μισθολογική μας εξέλιξη, ένα πάγωμα που ισχύει μέχρι σήμερα» σημειώνει σε ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More