Nature

«Ο δικός μας κόσμος ανασυντάσσεται»

 

Την  αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα καταφέρει μια ανατροπή συσχετισμών δύναμης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου  εξέφρασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Νίκος Μπίστης κατά την χθεσινή επίσκεψη του, στα Τρίκαλα.

Ο κ. Μπίστης συμμετείχε στην διευρυμένη συνεδρίαση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής που έγινε στην αίθουσα «Θεόδωρου Μάρκελλου για την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στη νέα εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

«Υπάρχει ένα θετικό κλίμα μετά το αρχικό σοκ του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου. Ο δικός μας κόσμος ανασυντάσσεται, ενώ καταγράφεται ένας έντονος προβληματισμός για τον κόσμο που δε μας ψήφισε. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια ανατροπή συσχετισμών, ένα γκελ που θα δούμε έως που μπορεί να φτάσει. Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος δε θέλει μια παντοδυναμία μιας συντηρητικής παράταξης και νομίζω ότι θα στηριχθεί στη δύναμη εκείνη, η οποία μπορεί να κάνει ουσιαστικά αντιπολίτευση και να δώσει έναν σωστό προγραμματικό λόγο για το αύριο» ανέφερε σε δηλώσεις του, προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Και πρόσθεσε ότι «Είμαστε αισιόδοξοι, διότι βλέπουμε την συσπείρωση από παντού».

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει τρίτος γύρος εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία ο κ. Μπίστης δήλωσε ότι είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στην κοινωνία και στις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις που «έκαψαν» την απλή αναλογική.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε με την απλή αναλογική να υπάρχει προοδευτική διέξοδος. Δεν ήμαστε εμείς αυτοί που την υπονομεύσαμε» πρόσθεσε.

Η επίσκεψη του κ. Μπίστη σηματοδότησε και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου – επισήμως και σε τοπικό επίπεδο, ενώ τις επόμενες ημέρες θ’  ανοίξει τόσο το εκλογικό περίπτερο όσο και το εκλογικό κέντρο του κόμματος.

Αυτό που υπογραμμίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση είναι ότι στο δρόμο προς τις δεύτερες εκλογές, στόχος όλων είναι η κοινωνία να  εμπιστευτεί τον  ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More