Nature

Στην τελική ευθεία

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της 8ης Μαΐου πορεύονται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αφού τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να εκλέξουν τα νέα πρόσωπα για  τις νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις, αντιπροσώπους για το  3ο συνέδριο και του δημοψηφίσματος για το όνομα της παράταξης.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη για Νομαρχιακή Επιτροπή N. Τρικάλων, Σ.Ε. τοπικών οργανώσεων Δ. Τρικκαίων, Δ. Μετεώρων, Δ. Πύλης και Δ. Φαρκαδόνας καθώς και για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο μπορούν να το πράξουν έως και σήμερα στις 2 το μεσημέρι, ενώ η προθεσμία τυχόν απόσυρσης υποψηφιότητας εκπνέει την Πέμπτη 5  Μαΐου στις 12 μ.μ.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα  μέλη του Κινήματος Αλλαγής. ΟΙ υποψηφιότητες κατατίθενται είτε ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής kinimaallagis.gr στην φόρμα Υποψηφιότητες, είτε με mailστο: ekloges8maiou@gmail.comείτε στο τηλέφωνο 210-3665302.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο  τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 8/5/2022.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Μαίου ημέρα Κυριακή από 07:00 έως 19:00 στα εκλογικά κέντρα Πνευματικό Κέντρο Δ. Τρικκαίων, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, στο Δημαρχείο Πύλης και στο Πρατήριο  Τζιμούλη Παναγιώτη στην Φαρκαδόνα. Για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 08/05/20022 απαιτείται υποχρεωτικά η καταβολή  ενός (1) ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων εκλέγονται 11 μέλη         (έως 2 σταυρούς ), για το Σ.Ε. Δ. Τρικκαίων εκλέγονται 7 μέλη  (έως 2 σταυρούς), για Σ.Ε. Δ. Μετεώρων εκλέγονται 5 μέλη  (1 σταυρός), για το Σ.Ε. Δ. Πύλης εκλέγονται 5 μέλη  (1 σταυρός) και για το Σ.Ε. Δ.  Φαρκαδόνας εκλέγονται 5 μέλη  (1 σταυρός).

Για το Συνέδριο εκλέγονται συνολικά 70 Σύνεδροι. 38 από Δ. Τρικκαίων, 11 από Δ. Μετεώρων, 9 από Δ. Πύλης και 12 από Δ. Φαρκαδόνας.  Η σταυροδοσία για τους συνέδρους είναι 1 σταυρός. Για την εκλογή μιας/ενός συνέδρου προϋπόθεση είναι ο/η  υποψήφιος/α  να λάβει τουλάχιστον 7 ψήφους.

Για όλα τα Όργανα και τους Συνέδρους λαμβάνεται μέριμνα βάσει καταστατικού για την εκπροσώπηση των γυναικών τουλάχιστον στο 1/3 των μελών  και για την εκπροσώπηση των νέων κάτω των 35 ετών τουλάχιστον στο 10%

Για το συνέδριο, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων θα εκλεγούν 4.200 αντιπρόσωποι, οι οποίοι κατανέμονται στις οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού ανάλογα με τον αριθμό ψηφισάντων στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Κυριακής 5/12/2021.

«Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών του Κινήματος. Οφείλουμε με την ενεργό, μαζική συμμετοχή να συμβάλλουμε και να καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα  Αλλαγής επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό  γίγνεσθαι της χώρας μας, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστή για το μέλλον του τόπου» τονίζουν τα μέλη του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More