Nature

Σώστε το περιβάλλον!

 

Η ανακύκλωση, τα απειλούμενα είδη, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και μια σειρά άλλων ερωτήσεων κλήθηκαν να απαντήσουν, χθες  οι Τρικαλινοί που διέσχισαν τον πεζόδρομο της Ασκληπιού και συνάντησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές της Δ’ τάξης του 31ο Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Κώστας Βάρναλης».

Οι μαθητές των Δ1 και Δ2 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αυτή την Κυριακή 6  Ιουνίου και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κας Βάσως Τόσκα και Γρηγόρη Κουκούση, αντίστοιχα πραγματοποίησαν την δική τους παρέμβαση για το περιβάλλον.

Με αφετηρία το σχολείο τους περπάτησαν παραποταμίως, κρατώντας πανό που έγραφε : «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου – Σώστε τον πλανήτη» και με τη συνοδεία του ταμπούρλου, διέσχισαν τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, την οδό Γαριβάλδη, την Απόλλωνος και την Βύρωνος, ενώ πραγματοποίησαν μια μικρή στάση, έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Στην πορεία έκαναν μια στάση έξω από το Δημαρχείο και ως μικροί ερευνητές ρωτούσαν τους περαστικούς, εάν ανακυκλώνουν χαρτί και χάρτινες συσκευασίες, πλαστικό και εάν γνωρίζουν ποια είδη απειλούνται με εξαφάνιση.

Παράλληλα, μοίρασαν και ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς στην πλατεία Δεσποτικού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα ευρήματα των απαντήσεων θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες από το διεύθυνση του διδακτηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More