Nature

Αβραμόπουλος και Κουρέτας για την γέφυρα της Διάβας

Οι κάτοικοι της Διάβας ακούνε διάφορα σενάρια για το πως θα λυθεί το θέμα με την πεσμένη γέφυρα. Η πρόταση της Κυβέρνησης για νέα γέφυρα δείχνει ιδιαίτερα χρονοβόρα. Έτσι ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος προσπαθεί να βρει την κατάλληλη λύση. Στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή. Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο Δήμαρχος Μετέωρων υπάρχει διάθεση καλής συνεργασίας. Αναλυτικά τα όσα είπε:
Συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρετα στο γραφείο του στη Λάρισα. Είχα την ευκαιρία για μια εποικοδομητική και πολύ ουσιαστική συζήτηση.

Του παρουσίασα το σχεδιασμό μας ως νέα Δημοτική Αρχή που αφορά την ουσιαστική αναβάθμιση της εικόνας της Καλαμπάκας με την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων σε πρώτη φάση και την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Εξετάσαμε τους τρόπους χρηματοδότησης μέσα από τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 – 2027. Ακόμη, συζητήσαμε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του ορεινού μας όγκου.

Ζητήσαμε τη στήριξη του Περιφερειάρχη στις διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων από την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα πολύπλοκα και σημαντικά έργα αποκαταστάσεων τόσο στα δίκτυα ύδρευσης όσο και στις οδικές υποδομές εντός των χωριών.

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρύσας Ντιντή δεσμεύτηκαν για μια γόνιμη και στενή συνεργασία σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Αναφορικά με τη Γέφυρα της Διάβας ανέφερα στον κ. Κουρετα ότι πρέπει να αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας στα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες. Ο ίδιος με ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκουρα και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταχιάο όπου εξετάστηκαν δύο λύσεις: η κατασκευή νέας Γέφυρας που προκρίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και η ανακατασκευή της υπάρχουσας γεφυρας που προκρίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εμείς εκφράσαμε την άποψη ότι στηρίζουμε τη λύση που θα αποδώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στους συμπολίτες μας μια ασφαλή και λειτουργική γέφυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More