Nature

Κωστής Χατζηδάκης: Οι ευρωεκλογές είναι και εθνική ψήφος

«Οι ευρωεκλογές είναι και εθνική ψήφος. Δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος, γιατί είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της χώρας προς τα εμπρός»… Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε χθες το μεσημέρι στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων, στην κατάμεστη αίθουσα λαογραφικού του Δήμου Τρικκαίων ” ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ”, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, τον οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος.
Προφανώς έχει κάνει λάθη…
Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο Υπουργός και συνέχισε: «Η ΝΔ έχει προφανώς κάνει και λάθη. Όμως πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν δεν υπήρχε η ΝΔ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974»; Ο Υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θέτοντας το ερώτημα, πως αν δεν υπήρχε η ΝΔ, ποιος θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά; Μάλιστα ο Κωστής Χατζηδάκης διερωτήθηκε, « πόσο αξιόπιστες λύσεις υπάρχουν απέναντι», προσθέτοντας ότι « με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια για να ανέβει η πατρίδα μας ψηλότερα».
Η ανεργία έχει πέσει, είπε χαρακτηριστικά περίπου 8 μονάδες με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κατώτατος μισθός ανέβηκε στα 830 €. Το ποσοστό της ΝΔ ανέβηκε στις τελευταίες εκλογές επειδή ο απλός πολίτης είδε διαφορά στην καθημερινότητα του. Οι ρυθμοί ανάπτυξης σήμερα είναι πενταπλάσιοι από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Θα έχουμε μια σταθερή και βιώσιμη ανάκαμψη». ι Οι ευρωεκλογές, υπογράμμισε είναι ένας κρίσιμος σταθμός, είναι μια εθνική κάλπη, δεν είναι ώρα να πετάξουμε την ψήφο μας, διότι από τις ευρωεκλογές βγαίνουν μηνύματα.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ακόμα: «Δεν είναι ώρα να εξαγάγουμε τη γραφικότητα στην ευρωβουλή» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Στις Βρυξέλλες υπάρχουν πολλές κρίσιμες αποφάσεις, χρειαζόμαστε μια ισχυρή εκπροσώπηση ώστε η Ελλάδα να έχει τον ρόλο που πρέπει».
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλιά τα τελευταία 4,5 χρόνια γιατί ακολουθούμε μια πολίτικη σύγχρονη, ευρωπαϊκή και κοινής λογικής. Αυτή η πολιτική μάς έχει οδηγήσει να έχουμε τετραπλάσιους ρυθμούς ευρωπαϊκής ανάπτυξης, να έχουμε μείωση ανεργίας και να έχουμε αυξήσεις στον κατώτατο μισθό παραπάνω από τον μέσο ορό του πληθωρισμού».
Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε πως «η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε μία εποχή παρακμής και αστάθειας, αλλά θα συνεχίσει μπροστά με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Και κατέληξε τονίζοντας: «Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές».
Καταστροφές στη Θεσσαλία
Πιο μπροστά ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές αρωγής της κυβέρνησης προς τη πλημμυροπαθή Θεσσαλία. «Οι σκηνές που συνάντησα στην Θεσσαλία το περασμένο Σεπτέμβριο θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μου για πάντα. Από εκείνη την στιγμή δική μου απόφαση αλλά και του πρωθυπουργού της χώρας είναι να πράξουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να επαναφέρουμε την Θεσσαλία στην ομαλότητα.», σημείωσε ο υπουργός για να απαριθμήσει στη συνέχεια με αριθμούς με ποιο τρόπο εκφράστηκε η πολιτική βοήθειας της κυβέρνησης προς τη Θεσσαλία. Όπως τόνισε δίνονται 3.3 δις ευρώ για την κάλυψη των αναγκών στην Θεσσαλία υποδομές και ευρύτερα, πάντα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το νομό Τρικάλων μάλιστα έχει σχεδιαστεί να δοθούν 225 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πάρουν σάρκα και οστά οι πρώτες δημοπρασίες. Για τους αγρότες είπε αγρότες είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν μια σειρά ενισχύσεων , ενώ στάθηκε στην υποστήριξη του αγροτικού κόσμου στους οποίους θα δοθούν 600 εκ ευρώ. Επίσης τόνισε πως η αποκατάσταση, με υψηλότερη ανθεκτικότητα των υποδομών, προσεγγίζει ή και υπερβαίνει τα 1,4 δισ. Ευρώ, για τη Θεσσαλία. Είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, δεν παρέλειψε να τονίσει.
Θανάσης Κοντογεώργης
Χαιρετισμό έκανε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Υπουργό Οικονομικών, τόνισε πως οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση για τη Θεσσαλία, έχουν ως αποτέλεσμα να προχωρήσουν τα πράγματα πολύ γρήγορα. Η ισχυροποίηση και επαναβεβαίωση της εντολής για μεταρρυθμίσεις , μιλώντας για τις ευρωεκλογές, αποτελεί εφαλτήριο για τη συνέχεια, επισημαίνοντας παράλληλα το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ισχυρή φωνή, αξιοπιστία, διαπραγματευτική ικανότητα στο εξωτερικό.
Χαιρετισμό έκανε και ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Λούτας, ο γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκος ο πρώην νομάρχης και βουλευτής κ. Βλαχογιάννης, κά΄.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More