Nature

Αξιοποίηση κάθε στιγμής

Για  να λένε  οι  μυημένοι   το  «κάθε  πράγμα στην ώρα του» κάτι περισσότερο θα ξέρουν.

Η κλασική αυτή φράση βρίσκει  εφαρμογή και μάλιστα πιστή και στον αθλητισμό.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι  όταν  υλοποιούνται  την κατάλληλη στιγμή βασικά  δεδομένα, αγωνιστικά και οργανωτικά  η  οποιαδήποτε  ομάδα  θα  μπορέσει να αναπτύξει την επιθυμητή ταχύτητα  σε πρώτο χρόνο.

Αυτό το σκηνικό είναι ένα από τα κλειδιά  για την εξέλιξη των σωματείων. Πολύ απλά δεν υπάρχει μέρα για  χάσιμο, ούτε για  δικαιολογίες  του είδους: αυτό που παραλείψαμε    στο βασικό σκέλος  μπορούμε  να το καλύψουμε σε βάθος  χρόνου.

Η ίδια η πράξη φανερώνει ότι  τα συγκροτήματα  εκείνα  που για  διαφόρους  λόγους, αφήνουν κενά  στο προπονητικό τους  υπόβαθρο αλλά και σε θέματα έμψυχου  δυναμικού  δυσκολεύονται στην πορεία να παρακολουθήσουν τον ρυθμό και τις αντίπαλες  εμπνεύσεις.

Είναι διαφορετικό ένα φιλόδοξο τμήμα να δίνει αυτό τον τόνο και είναι άλλο να εξαρτάται από τα κέφια των αντιπάλων.

Κοινώς όσοι κάνουν όνειρα  οφείλουν να  πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους  προκειμένου να αναδείξουν το σύνολο των αρετών τους.

Είναι κρίμα  ένα μικρό φρενάρισμα   ειδικά στην προετοιμασία να φρενάρει  την δυναμική.

Όλα αυτά τα ξέρουν οι προπονητές  οι οποίοι  μπορεί να γίνονται πιεστικοί  ειδικά  τις  πρώτες  μέρες της  προετοιμασίας  αλλά  ξέρουν  πολύ καλά  ότι δεν υπάρχει άλλος  δρόμος για να μπουν στέρεες  βάσεις.

Αναλυτικά  στην έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More