Nature

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Βαρύ είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο, αφού το κόμμα υπέστη πανωλεθρία, συγκεντρώνοντας 20,07% και χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος της εκλογικής δύναμης που είχε το 2019.

Στα Τρίκαλα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 20,9% και πήρε 17.167 ψήφους, όταν το 2019 είχε λάβει 25.042 ψήφους και ποσοστό 29, 54%.

Μέσα σε μια τετραετία έχασε σημαντικές δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον  Σεπτέμβριο του 2015 είχε λάβει 35,80% και 28.957 ψήφους, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 36,16% και 32.631 ψήφους.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, διότι φιλοδοξούσαμε τόσο τοπικά, όσο και πανελλαδικά να αυξήσουμε το ποσοστό, σύμφωνα με τους στόχους που είχαμε.  Ωστόσο, η πτώση των ποσοστών θα απασχολήσου το κόμμα τις επόμενες ημέρες, θα αναλύσουμε τις αιτίες για την απώλεια των ψήφων και θα καθορίσουμε τους στόχους για την επόμενη εκλογική μάχη» ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Νταούλας.

Για το κατά πόσο το ποσοστό είναι διαχειρίσιμο ο κ. Νταούλας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει εδραιώσει την παρουσία του, στην ελληνική κοινωνία, τόσο από τη θέση της Κυβέρνησης, «όσο και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχει αποκόψει την σχέση του με την κοινωνία και στην επικειμένη εκλογική μάχη θα επιβεβαιωθεί.  Κάθε μάχη έχει δυσκολία, αλλά οι δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

Η αλήθεια είναι ότι κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα και η αίσθηση που κυριαρχούσε τις προηγούμενες μέρες στην Κουμουνδούρου ήταν εντελώς διαφορετική. Πλέον, επικρατεί παγωμάρα για το εύρος της ήττας ενώ αναζητείται άμεσα το αφήγημα για την επόμενη κάλπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More