Nature

Βραβεύτηκαν τα … μαθηματικά μυαλά

 

Τα μαθηματικά μυαλά των Τρικάλων, τα παιδιά που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς βράβευσε το Παράρτημα Τρικάλων της Μαθηματικής Εταιρείας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου  με την Διοίκησητης Μαθηματικής Εταιρείας να επιβραβεύει την προσπάθεια και τους κόπους μαθητών και μαθητριών της που κατάφεραν να διακριθούν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς «ΘΑΛΗ—ΑΡΧΙΜΗΔΗ, ΠΥΘΑΓΟΡΑ»  και ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ που διεξήχθησαν το σχολικό έτος 2021- 2022.

Εκτός, από τις βραβεύσεις η εκδήλωση περιλάμβανε κεντρική ομιλία από τον κ. Ανάργυρο Φελλούρη, μαθηματικό πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου του Λίβερπουλ και την παρουσίαση του Βιβλίου – Λευκώματος “25 χρόνια Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ: 1993- 2018” από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Κώστα Μιχαλάκη.

Μια ημέρα μετά, προχθές πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των Νέων Γραφείων του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, όπου θα λειτουργήσει και το “Μαθηματικό Στέκι” για τους μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων.

Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει ο χώρος στέκι για τους μαθητές και μαθήτριές μας, «κύτταρο, παραγωγής μαθηματικών ιδεών, ανάδειξης ικανοτήτων και δεξιοτήτων καθώς και ανάπτυξης θετικής στάσης προς τα Μαθηματικά» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More