Nature

Δημιουργείται Δημόσιο Κτηματολόγιο

Είναι ένα θέμα που απασχόλησε και απασχολεί αρκετές γενιές στην Ελλάδα. Ένα «πρόβλημα» που οι κυβερνήσεις, θέλουν, προσπαθούν αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να το λύσουν. Τουλάχιστον δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να αντιμετωπιστεί οριστικά το θέμα. Από το 1998 και μετά, σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις επεδίωξαν τη νομιμοποίηση καταπατημένων ακινήτων.

Οι καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου απασχολεί και το τωρινό αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επιχειρεί να βάλει ένα «τέλος» με την κατάθεση νομοσχεδίου. Προχωρά στην ψηφιακή καταγραφή, ταξινόμηση και επεξεργασία της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου μέσω της δημιουργίας ενός Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) με στόχο την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση της εξετάζοντας παράλληλα μια νέα ρύθμιση για τις καταπατημένες δημόσιες εκτάσεις. Το Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας αναμένεται να αποτελέσει το βασικό εργαλείο εντοπισμού και καταγραφής των ακινήτων του Δημοσίου με στόχο να μετατραπεί σε Δημόσιο κτηματολόγιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More