Nature

Διαμαρτύρονται για την τιμή στο βαμβάκι

Έντονη διαμαρτυρία για την τιμή του βαμβακιού εκφράζουν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), στην οποία συμμετέχει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων (ΟΑΣΤ) “Η ΑΝΟΙΞΗ”.
«Παραμένει τεράστια η ψαλίδα ανάμεσα στην χρηματιστηριακή τιμή του βάμβακος, την εκκοκκισμένη τιμή και την τιμή στον παραγωγό κάτι το οποίο δεν έχουμε σκοπό να αποδεχτούμε» τονίζουν από την Επιτροπή και επισημαίνουν «καλούμε τους βαμβακοπαραγωγούς να μην συμβιβαστούν με τα ψίχουλα των 47-50 λεπτών/κιλό αλλά να απαιτήσουν με την μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες να πληρωθούν τον κόπο και τον μόχθο τους».
«Στις προθέσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την χαμηλή τιμή στο βαμβάκι, είναι να προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ελέγξει αν υπάρχει καρτέλ των εκκοκκιστών στο βαμβάκι, και κατά πόσο η τιμή που προσφέρουν οι εκκοκκιστές εναρμονίζεται με την εκκοκκισμένη τιμή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο βαμβάκι» υπογραμμίζεται από την ΠΕΜ και τονίζεται «διεκδικούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των βαμβακοπαραγωγών από την ασυδοσία των εκκοκκιστών».
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες να συμμετέχουν στις συσκέψεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα σε κάθε περιοχή της χώρας για την οργάνωση του νέου κύκλου δυναμικών και πανελλαδικά συντονισμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο.
Η ΠΕΜ και η ΟΑΣΤ είναι γνωστό πως προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίες σε Λάρισα και Καρδίτσα έχουν ήδη αρχίσει, με κάθοδο τρακτέρ σε σημεία των Εθνικών Οδών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More