Nature

Διπλάσια η άνοδος πρώτης δόσης εμβολιασμού στα Τρίκαλα

Η σταθερή πορεία των κρουσμάτων στα Τρίκαλα, οι περιορισμοί στην καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους, συν την οικονομική δαπάνη, αλλά κυρίως διότι αρχίζουν να βλέπουν γνωστούς και φίλους να ασθενούν ή και να κινδυνεύουν έφεραν μεγάλη άνοδο στον εμβολιασμό.

Ο λόγος βέβαια έχει να κάνει κυρίως με την πρώτη δόση του εμβολίου. Μέσα στην εβδομάδα που τελείωσε 1088 νέοι εμβολιασμοί είχαν γίνει από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, όσο αφορά συμπολίτες που ξεπέρασαν το τυχόν φόβο τους και εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά. Ενώ με τους εμβολιασμούς του Σαββάτου η εκτίμηση είναι ότι η εβδομάδα θα κλείσει με περίπου 1200 νέους εμβολιασμούς.

Να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα την 1η δόση έκαναν 132, την Τρίτη 199, την Τετάρτη 261, την Πέμπτη 267 και την Παρασκευή 229.

Να σημειώσουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων αυτή τη στιγμή 73.513 συμπολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για να προστατευθούν από την πανδημία.

Ενώ μεγάλη είναι η ροή και για την αναμνηστική δόση. Την Παρασκευή την έκαναν 661 συμπολίτες και αναμένεται με τους εμβολιασμούς που έγιναν το Σάββατο να ξεπεράσουν τους 10 χιλιάδες συνολικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More