Nature

Εδειξε τον δρόμο

Πρόκειται για  στιγμές  που δεν  φεύγουν με τίποτα από το  μυαλό των  Ελλήνων φίλων του μπάσκετ  όσα  χρόνια και αν περάσουν.

Αναφερόμαστε  στα έργα και ημέρες του  θρυλικού  ευρωμπάσκετ  87.

Η  τεράστια  επιτυχία  άλλαξε  εντυπωσιακά την μοίρα του αθλήματος  και έδειξε τον δρόμο.

Μέχρι τότε  η καλαθοσφαίριση  έμοιαζε περιχαρακωμένη στα του οίκου της  και ήθελε μια γερή ώθηση για να πάρει η μηχανή  μπροστά.

Πες το και έγινε  λοιπόν. Χρειάστηκε βέβαια  να μιλήσει αρχικά το ταλέντο των διεθνών μας και ακολούθως  η φλόγα, η συσπείρωση και η τρέλα του κόσμου.

Παρότι στον δρόμο της επίσημης  αγαπημένης  βρέθηκαν μεγαθήρια εκείνο το ευλογημένο συγκρότημα  έδειξε ότι είχε μέσα του την επιτυχία.

Πως  θα μπορούσε να  ισχύσει κάτι διαφορετικό, αφού  στο ρόστερ  βρίσκονταν  μύθοι του είδους.

Εχουμε την αίσθηση ότι  όσα και να γράψουμε δεν θα καλύψουν τα λεπτά σημεία της τεράστιας  επιτυχίας.

Διόλου τυχαία κάθε χρόνο τέτοια  εποχή, ανήμερα του έπους, γράφουμε κάποιες  αράδες, αφού χρειάζεται να τιμούμε και να αναγνωρίζουμε  κάποια  πράγματα.

Σαν  σήμερα  λοιπόν πριν 36  χρόνια γράφτηκε μια από τις  πιο χρυσές  σελίδες στην ιστορία του  Ελληνικού αθλητισμού, η οποία είχε προστιθέμενη αξία, όπως  έδειξε  η συνέχεια της αθλητικής  ζωής.

Η Εθνική εκείνης της περιόδου ξεκίνησε  με φόρα. Από τα φιλικά της προετοιμασίας η  ομάδα του αξέχαστου   Κ. Πολίτη έδειχνε ότι είχε πολλές  λύσεις στην παραγωγή αλλά και στην επίθεση.

Διέθετε παίκτες  με τεράστιο ειδικό βάρος,  κλάση, χαρακτήρα αλλά και αθλητικό εγωϊσμό. Διότι  και το τελευταίο στοιχείο παίζει μεγάλο ρόλο ειδικά σε  κρίσιμες  υποχρεώσεις.

Με την επιτυχία έβαλε το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια δείχνοντας τον δρόμο.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More