Nature

Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας

Με κυριότερα αιτήματα την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, την ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων Τρικαλινοί υγειονομικοί προχώρησαν, χθες το μεσημέρι, σε ακόμα μια κινητοποίηση.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε  εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ και έλαβε χώρα στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

«Τις τελευταίες μέρες δεκάδες συνάδελφοι βγαίνουν σε καραντίνα και πολλοί απ’ αυτούς είναι θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να είναι αποδεκατισμένο το προσωπικό που σηκώνει στις πλάτες του την λειτουργία του νοσοκομείου!  Ταυτόχρονα, δεν γίνονται τα πλέον απαραίτητα τεστ covid (pcr) ακόμα και σε συναδέλφους που ζητάνε να ελεγχθούν όταν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και παραπέμπονται σε δομές πρωτοβάθμιας, γεγονός που κάνει επισφαλή την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου» ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων του Γ.Ν. Τρικάλων & Κέντρων Υγείας κα. Βάσω Μπακάση.

Όπως τόνισε με έμφαση «σε απόγνωση  βρίσκονται ασθενείς της περιοχής μας, που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Τ., όπου σε 24ωρη βάση καταγράφεται  ρεκόρ προσέλευσης στο ιατρείο COVID του ΤΕΠ(που στελεχώνεται  με μετακινήσεις ειδικευομένων γιατρών άσχετων ειδικοτήτων). Απατούμε  ως  προληπτικό  μέτρο, τεστ covid για όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα και ενδιάμεσα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα».

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και άμεσα μετατροπή των Σ.Ο.Χ. σε αορίστου χρόνου, να  στελεχωθεί  και να επαναλειτουργήσει το  παλιό Γ. Νοσοκομείο του  Νομού μας, να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος και συστηματικό δωρεάν σε όλους εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

«Με την “ατομική ευθύνη” της κυβέρνησης και με τα άμεσα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί  με την συμπλήρωση δύο χρόνια πανδημίας που «δεν προβλέπεται να έρθει νέο προσωπικό στο νοσοκομείο το επόμενο διάστημα», χωρίς προσλήψεις, μειωμένα κονδύλια για το νοσοκομείο μας, το πέρασμα τμημάτων σε εργολάβους και η λειτουργία  κλινικών βάση «κόστος-κέρδος», το μέλλον θα είναι ζοφερό!  Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές είναι τεράστιες» υπογράμμισαν, καταλήγοντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More