Nature

Εξετάζονται τα ευρήματα

Στην εξέταση των ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, στο πλαίσιο των εργασιών που υλοποιούνται για την ανάπλαση του χώρου προχωρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Μάλιστα, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για την σωστική ανασκαφική έρευνα  που ξεκίνησε από προχθές (15/9).

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στο κέντρο των Τρικάλων από τον Δήμο Τρικκαίων, κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών, εντοπίστηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων αρχαιολογικά κατάλοιπα, για την διερεύνηση των οποίων ξεκίνησε στις  15.09.2022 σωστική ανασκαφική έρευνα. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι αρχαιολογικές εργασίες και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα μελετηθούν από την  Υπηρεσία μας, ώστε να προσαρμοστεί  ανάλογα και η πορεία του έργου ανάπλασης της πλατείας. Η Εφορεία βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την βέλτιστη διαχείριση των εργασιών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά και σε σημείο που δεν δημιουργείται πρόβλημα στην έρευνα.

«Οι εργασίες προχωράνε κανονικά και θα προχωρήσουν κανονικά, ειδικά στα Τρίκαλα είναι πολύ λογικό να ανακαλυφθούν αρχαία. Τώρα ποιας εποχής είναι θα το κρίνει η αρχαιολογία. Το έργο δε  σταματά, σύμφωνα με την αρχαιολογία εφόσον καταγραφούν θα γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο εργολάβος συνεχίζει κανονικά. Εξάλλου, υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της πλατείας που είναι εκτός της περιοχής αυτής».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες  ημέρες, όταν τα συνεργεία που εκτελούν τις εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας, εντόπισαν ανθρώπινα οστά και άλλα ευρήματα (δύο τάφοι) και στο χώρο κλήθηκε άμεσα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Η  ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου και αποτελεί το πιο εμβληματικό έργο του Δήμου Τρικκαίων .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More