Nature

Επέλεξαν ένα βιβλίο

 

Ανοσία στον …κορωνοϊό φαίνεται ότι είχε αυτές τις γιορτές το βιβλίο, καθώς η κίνηση στα βιβλιοπωλεία των Τρικάλων ήταν καλή, με τους πολίτες να το προτιμούν είτε για δώρο, είτε για την προσωπικής χρήση.

«Φέτος, ήταν η δεύτερη χρονιά εν μέσω πανδημίας και με όλα αυτά τα εμπόδια, ωστόσο η κίνηση υπήρξε ικανοποιητική» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Τρικάλων κ. Κωστής Τσιοπελάκος.

Όπως εξήγησε οι Τρικαλινοί επέλεξαν το βιβλίο στις φετινές τους αγορές, κατά τη διάρκεια των εορτών, γεγονός που οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως για παράδειγμα ότι προτιμούν να μένουν στο σπίτι τους για να διαβάσουν και μετά από ένα παρατεταμένο lock down, το διάβασμα έγινε – ξανά – αγαπημένη συνήθεια.

«Θα υπενθυμίσω ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο για ένα διάστημα, τα βιβλιοπωλεία ήταν ανοικτά και αυτό είναι πολύ σημαντικό και όσοι κάναμε αυτό που έπρεπε, κρατήσαμε τους αναγνώστες στα βιβλιοπωλεία» τόνισε με έμφαση ο κ. Τσιοπελάκος.

Το ίδιο τόνισε και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοχαρτοπωλείου «Τα Μαγικά Γράμματα» κα. Βούλα Παπαντώνη – Σελέκου, λέγοντας ότι το διάστημα των εορτών ο κόσμος επέλεξε τα βιβλιοπωλεία για τις αγορές του.

Σύμφωνα με την κα. Παπαντώνη – Σελέκου στις επιλογές των αναγνωστών ήταν τα παιδικά βιβλία, τα χριστουγεννιάτικα και τα μυθιστορήματα.

Να υπάρξει μια πολιτική βιβλίου

Αδιαμφισβήτητα, τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξαν πολύ δύσκολα για την αγορά, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού όλα ανατράπηκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Βιβλιοπωλών το 2020 ήταν πολύ δύσκολο και το 2021, λίγο πιο θετικό. Όσο για το 2022 ουδείς γνωρίζει πως θα κυλήσει.

«Δυστυχώς τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι ψυχοφθόρα και μας αγχώνουν.  Έχουμε προχωρήσει στις προμήθειες μας, αλλά κανείς δε ξέρει τι θα γίνει» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιοπελάκος δεν παρέλειψε να μεταφέρει και τα αιτήματα των συναδέλφων του, λέγοντας ότι «ο κόσμος του βιβλίου χρειάζεται μονίμως στήριξη. Είμαστε ένας κλάδος που απευθύνεται σε ένα μικρό – δυστυχώς- ποσοστό καταναλωτών και θα πρέπει ληφθούν δράσεις και κυρίως να υπάρξει μια πολιτική βιβλίου που θα βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού των αγοραστών και να μάθουν τα παιδιά να είναι αναγνώστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More