Nature

Επικρίσεις για το νομοσχέδιο

Προβληματισμένοι ως προς τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Νόμου για τις εξετάσεις των υποψηφίων είναι  εκπαιδευτές, καθώς θεωρούν ότι αναλώνεται μόνο στο κομμάτι των εξετάσεων και όχι στην διαδικασία της εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσυκλετών ν. Τρικάλων κ. Γιώργος Καφφές υπάρχουν κάποια σημεία που κινούνται στη λάθος κατεύθυνση, ιδίως στο ζήτημα των εξετάσεων.

«Δε γίνεται ο εκπαιδευτής να είναι στο πίσω κάθισμα κατά την εξέταση του υποψηφίου» ανέφερε ο κ. Καφφές και πρόσθεσε «δεν βλέπουμε το λόγο ο  εκπαιδευτής να κάθεται στο πίσω κάθισμα. Ο εκπαιδευτής κάθεται μπροστά, γνωρίζοντας την ψυχολογία του μαθητή».

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το δίπλωμα στα 17 έτη, λέγοντας ότι «δεν έχουμε διαμορφώσει ένα τέτοιο επίπεδο επιβατικής αγωγής το οποίο να δημιουργεί κουλτούρα κινητικότητας».

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκε το ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα στις σχολές οδηγών, ο κ. Καφφές τόνισε ότι η κίνηση είναι υποτονική, υπογραμμίζοντας ότι ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος, δεδομένου ότι έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα λειτουργικά τους έξοδα.

«Δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και επικρατεί μια ανησυχία. Τόσο, για τις ανατιμήσεις στα λειτουργικά μας έξοδα, όσο και για την κίνηση, διότι όταν αυξάνονται όλα το δίπλωμα δεν είναι προτεραιότητα για τα νοικοκυριά» ανέφερε με έμφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More