Nature

Επιμένουν οι αγρότες στο Ζάρκο

Την εθνική οδό Τρικάλων -Λάρισας στο ύψος του Ζάρκου απέκλεισαν χθες το μεσημέρι για λίγη ώρα αγρότες των Τρικάλων και με τρακτέρ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λάμπρος Τσέκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη”, ο οποίος αναφέρθηκε στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή των αγροτών στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο. Παράλληλα αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είπε πως ο αγώνας θα δυναμώσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “δεν κάνουμε πίσω”. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητές από τα τμήματα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύουν στα Τρίκαλα.
Διεκδικήσεις
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσέκας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν. Όπως και:

–Άμεση αποκατάσταση των κατεστραμένων κατοικιών

— Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

— Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

–Καμία ιδιωτικοποίση νερού. Άμεση αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης, ουσιαστική στήριξη σε ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη” να σημειώσουμε σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες που έχουν κατακλείσει τη χώρα με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα όλης της χώρας. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα μπλόκα του Ζάρκου και της Βασιλικής Καλαμπάκας που στήθηκαν από τους συναδέλφους του νομού μας, όπως και τα παρακάτω:
“Μαζί με αντιπροσωπείες από τα δύο αυτά μπλόκα συμμετείχαμε την περασμένη Τρίτη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την στον Παλαμά Καρδίτσας, με εκπροσώπους από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας. Με βάση τις αποφάσεις για συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα μας προχωρήσαμε σε αποκλεισμό της Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας στο ύψος της Βασιλικής. Το Σάββατο 3-2-΄24 12:00 μ.μ. συμμετέχουμε στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη. Για την καλύτερη συμμετοχή μας δρομολογούνται λεωφορεία:
7:30 από Βασιλική
8:00 από Τρίκαλα
8:30 Ζάρκο

Καλούμε όλους τους φορείς του νομού να δηλώσουν την συμπαράστασή στους στον δίκαιο αγώνα μας για την επιβίωσή μας, με αποφάσεις αλληλεγγύης, ψηφίσματα, επισκέψεις στα μπλόκα, καθώς και με την οικονομικκή τους συνδρομή, για τις ανάγκες του αγώνα μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More