Nature

«Θερμαίνεται» η κίνηση στα κρεοπωλεία

Τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι πραγματοποιούν από χθες σιγά σιγά οι Τρικαλινοί καταναλωτές, με την κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία να «θερμαίνεται».

Οι τιμές σε αρνάκι και κατσικάκι είναι 10% πάνω σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Τρικάλων κ. Θοδωρή Ευθυμίου, ωστόσο τόνισε ότι σε σχέση με το κόστος παραγωγής είναι σε  χαμηλό επίπεδο.

Ειδικότερα, η τιμή του αρνιού κυμαίνεται από 11,5 έως και 12 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή στο κατσικάκι από 12 έως 12,5 ευρώ το κιλό.

«Οι τιμές είναι κατά 10% αυξημένες, σε σχέση με πέρυσι και η αύξηση που καταγράφηκε πέρασε απευθείας στον παραγωγό. Για ακόμα, μια φορά ο κόσμος προτιμά τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και αυτό είναι σημαντικό» τόνισε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των Τρικαλινών κρεοπωλών δεν παρέλειψε να σταθεί και στο κλίμα που επικρατεί- γενικότερα- στην αγορά, λόγω της ακρίβειας.

«Οι Τρικαλινοί θα αγοράσουν το αρνάκι ή το κατσικάκι για το γιορτινό τραπέζι, όμως το κλίμα στην αγορά δεν είναι καλό, εξαιτίας της ακρίβειας και το πρόβλημα είναι μεγάλο» πρόσθεσε με έμφαση.

 Πασχαλινό τραπέζι: Μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ το κόστος

Εν τω μεταξύ, «τσιμπημένο» εκτιμάται το φετινό πασχαλινό τραπέζι καθώς οι ανατιμήσεις στην αγορά επηρεάζουν το κόστος του.

Το  ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ εκτιμά ότι το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ, ενώ σε σε σχέση με το 2021, το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού φαίνεται ότι θα είναι πολύ αυξημένο από 13,1% έως 19,2%, ένα εύρος όμως που σκιαγραφεί και την ποικιλία επιλογών που έχουν οι καταναλωτές.

Ενδεικτικά, οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο κατά 17,1%, στα μαρούλια κατά 17,5%, στα αναψυκτικά κατά 19,0% κλπ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More